Ciğer dondurulur mu? Ciğer dondurucuda nasıl saklanır? Çiğ ciğer buzlukta saklanır mı?

İçeriğinde bulunan vitaminler açısından oldukça zengin bir besin olan ciğer saklanması en hassas yiyeceklerden biridir. En fazla iki ay derin dondurucuda saklanabilen ciğerleri, tüketmeden önce belli başlı yöntemlere dikkat etmelisiniz. Aksi halde sağlığınızı olumsuz etkileyebilirsiniz. Peki, ciğer nasıl saklanır? İşte, ciğeri muhafaza etmenin yolları...

Sakatat türlerinin çoğu diğer et türlerine nazaran çok daha hızlı bir sürede bozulabilme özelliğine sahiptirler. Özellikle ciğer saklanması en narin yiyecektir. Tıpkı et ürünlerinde verdiğimiz bilgiler gibi ciğerleri de aynı kategoriye koymanız doğru bir seçim olacaktır. Taze alınan ciğerleri bekletmeden yemeniz hem sağlıklı hem de vitaminli bir besin olacaktır. Tüketemediğiniz durumlarda doğru şekilde saklarsanız tükete kadar aynı tazeliğini sürdürmesini sağlayabilirsiniz. İşte, ciğerleri saklamanın belli başlı püf noktaları...

Derin dondurucuda et nasıl saklanır? Derin dondurucuda et ne kadar süre dayanır?İLİŞKİLİ HABERDerin dondurucuda et nasıl saklanır? Derin dondurucuda et ne kadar süre dayanır?

CİĞER NASIL SAKLANMALI?

  • - Taze olarak aldığınız ciğerleri hemen kullanmayacaksanız zaman kaybetmeden dondurucuya koyunuz.
  • - Ciğerleri küçük dilimler halinde dilimleyiniz. Kalın bir şekilde dilimlenen ciğerler de bakteri oluşumu ince dilimli ciğerlere oranla daha hızlı bir şekilde oluşabilir.
  • - İnce dilimler halinde kestiğiniz ciğerleri temiz bir kağıt havlu üzerine koyunuz  ve ciğerlerin kanının tamamen gittiğinden emin olunuz.
  • - Ciğerleri temiz bir buzdolabı poşetinin içine koyunuz. Ciğerleri tek kullanımlık porsiyonlar halinde ayırmanızda fayda vardır.

Ciğer nasıl saklanır

Ciğer nasıl saklanır

Buzdolabı poşetine düzgün bir şekilde koyduğunuz ciğerlerin üzerine biraz bastırın ve poşetin içindeki havayı iyice çıkartınız.

- Taze olarak almış olduğunuz ciğerler buzdolabının içerisinde en fazla 2 ila 3 gün boyunca ve derin dondurucunun içerisinde de en fazla 2 ay boyunca sağlıklı bir şekilde saklanabilir.

ciğer dondurucuda nasıl saklanır

ciğer dondurucuda nasıl saklanır

PİŞMİŞ CİĞERLER NASIL SAKLANMALI?

  • Ciğerler piştikten sonra ciğerlerin iyice soğuması için bekleyiniz. 

Pişmiş Ciğer nasıl saklanır?

Pişmiş Ciğer nasıl saklanır?

  • Ciğerler tamamen soğuduktan sonra ciğerleri buzdolabı poşetine ya da mümkünse özel saklama kaplarına koyarak derin dondurucuya bırakınız.

BİR YORUM YAPIN 1

CEMRE 2 yıl önce

Ben dini nihali evliligim oldu ve 2 ay sürdü yedigim dayaklardan dolayi babamin evine geri geldim dügünde takılan takılarimi da aldılar ve mehirimi vermediler ve 4 sene oldu bende helal etmedim sizce dogru bişeymi yaptım ve onlar mehirimi vermedigi için günaha giriyorlarmı

Toplam 3 beğeni