2019 Eylül dönemi okullar açılmadan önce neler yapılmalı?

Eylül ayının yaklaşmasıyla yeni bir eğitim öğretim yılına giriliyor. Okullar başlamadan telaşeden yapılmaması için gerekli bilgilerin unutulmaması hem eksiksiz bir eğitim dönemine gerginliğin ortadan kalmasında faydalı olabilir. Peki, Okullar açılmadan önce neler yapılmalı? İşte, sizler için hazırladığımız bilgiler...

Okulların açılmasına sayılı günler kala aileler ve öğrenciler hem telaş hem de farjklı bir heyecan içerisinde. Bu yeni sezonda diğer sezonda yapılması gerekenleri unutmadığınız taktirde sorunsuz bir dönem geçirebilirsiniz. Okullar açılmadan önce yapılması gerekenleri kendinize hatırlatma olacak şekilde not çıkartabileceğiniz, pratik bilgiler listesini bu sayfamızda bulabilirsiniz. Okullar açılmadan önce yapılması gerekenler nelerdir? Nelere dikkat edilmelidir? İşte, yanıtlar...

Yeni dönemde okullar açılmadan önce neler yapılmalı?

Yeni dönemde okullar açılmadan önce neler yapılmalı?

OKULLAR AÇILMADAN ÖNCE NELER YAPILMALI?

- Okul üniformaları 3 gün önceden ütüleyiniz. Ütü işlemi gergin ve dikkatli yapılması gereken bir iş olduğundan sonraya bırakmayınız.

Okullar açılmadan önce ne yapılmalı?

Okullar açılmadan önce ne yapılmalı?

- Kitap, defter , kalem ,silgi ve benzeri okul araçlarını önceden temin ediniz. Okul araç gereçleri konusunda öğretmenlerle iletişime geçerek bilgi edinebilir ve okula başlamadan önce gerekli olan malzemeleri hazır ediniz.

Okullar açılmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Okullar açılmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

- Eski dönem kullandığınız okul çantası eskimişse. Aynısını kullanmak yerine yenisini hazır ediniz. Çanta dönem boyunca ağır eşyaları taşımanıza maruz kalacağından yırtılma sorununa karşı yeni ve dayanıklı olması gerekmektedir.

- Bakım ve temizlik çok önemlidir. Mendil ve yemek çantalarının temiz olmasına özen gösteriniz. Gün aşırı temiz olmalarına özen gösteriniz. Geceden sirkeli suya batırıp temizleyiniz.

- Üniformalar yeni döneme girerken kontrol edilmelidir. Her yıl boy uzamasına karşın boyun ve formaların ölçüsü alınmalıdır. Yenisinin alınması yerine aynı renkte kumaş alarak terziye düşük maliyetle diktirebilirsiniz.

- Okul çantasına yara bandı, naneli şeker, ıslak mendil, diş fırçası ve macunu koymayı unutmayınız.

Okullar açılmadan önce hatırlanması gerekenler

Okullar açılmadan önce hatırlanması gerekenler

- Okul kıyafetlerini her hafta sonu makinenizin hassas kıyafetler ayarında yıkayınız. Kirlilik durumuna göre kısa programda yıkamayı seçebilirsiniz.

Yatakların altı nasıl değerlendirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Yatakların altı nasıl değerlendirilir?

BİR YORUM YAPIN 0