Porselen yemek takımı alırken nelere dikkat edilir? Nasıl saklanır?

Yeni evlenecekler veya yeni eve taşınmış olan çifter için, porselen takımı satın almak veya hediye almak oldukça ideal bir eşyadır. Peki, porselen yemek takımı alırken veya saklarken nelere dikkat edilmelidir? İşte, yanıtlar...

Bütçe açısından oldukça zorlayıcı eşyalardan biri porselen takımları olabilir. Yemek takımları genellikle uyum içerisinde olması gerektiğinden takım olarak alınmalıdır. Takımdan bir kaçı kırıldığı veya hasar gördüğü taktirde eksik takımın bir daha kullanılmayacak olması bayanların üzülerek yapmak zorunda kaldığı bir seçenektir. Yeni satın alınan porselen yemek takımlarının uzun süre kullanımı ve nasıl saklanacağı ile alakalı ayrıntıları bilgileri sizler için derledik...

yemek takımlarının uzun süre kullanımı

yemek takımlarının uzun süre kullanımı

YEMEK PORSELEN TAKIMLARI SATIN ALINIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

- Bütçe limitinizi belirleyerek porselen yemek takımlarını satın almalısınız. Bütçenizi aşmayacak porselen takımlarını ve modellerini seçerek istediğiniz takımlara sahip olabilirsiniz.

- Mağazaların indirim zamanlarını bekleyiniz. Sürekli alışveriş yaptığınız mağazaların  bildirimlerini açık tutarsanız mailinize veya telefonunuza hangi ürünlerde indirim olduğuna dair bilgi edinebilirsiniz.

- Maksimum gelen kişi sayısına göre yemek takımı satın alabilirsiniz. Bu sayede fazla miktarda almanıza gerek kalmayacak ve bütçenizi sarsmayacak bir harcama yapmış olacaksınız.

- Kullanmaktan sıkılmayacağınız renk ve model almaya özen gösteriniz. Klasik seven bir tarzınız varsa seçiminizi kare yemek takımlarından yana kullanabilirsiniz.

Yemek takımları alırken nelere dikkat edilir

Yemek takımları alırken nelere dikkat edilir

YEMEK PORSELEN TAKIMLARI NASIL SAKLANIR?

Altın ya da platin desenli modellerde mikrodalga fırında kullanmamanız, ani ısı değişimlerine maruz bırakmamanız, doğrudan ateşe temas ettirmeyiniz ve elde yıkamaya dikkat etmelisiniz.

- Desenli modellerde bulaşık makinesinde yıkama gerçekleştirirken jel deterjanlar ve 30 derecede kısa programlar tercih ediniz.

yemek takımları nasıl saklanmalı

yemek takımları nasıl saklanmalı

- Su lekelerine maruz kalmamak için yıkamanın ardından porselen yemek takımınızı tam kurutarak muhafaza etmelisiniz.

Çizilme ve aşınmaya karşı muhafaza ederken her parça arasına kağıt ayırıcılar kullanmanız ve parçaları minimum ağırlıkta bırakmaya özen gösteriniz.

Hindistan cevizli Selanik tatlısı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Hindistan cevizli Selanik tatlısı nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0