Kedi kumu nasıl temizlenmeli? Kedi Kumu kokusuna karşı ne yapılmalı?

Çalışan kadınlar ve ev hanımlarına zor olan bir diğer iş ise evde besledikleri hayvanların dışkılarını temizlemek ve bakımını üstlenmek zorunda olmaktır. Evde beslenen kedinin kumu doğru yöntemlerle temizlenirse koku probleminin önüne geçebilirsiniz. Peki, kedi kumu nasıl temizlenmeli? Kedi kumunun kokması nasıl önlenir? İşte, haberin yanıtları...

Kedi kumu temizlemek başlı başına zahmetli bir iş olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki kedi kumunun kalitesi oldukça önemlidir. Kalitesiz birbirine yapışan kumlar kısa bir süre kokmaya başlamaktadır. Evcil hayvan kokusunu nasıl evden çıkarmanız ile alakalı haberimiz için tıklayın. Kedi tüyleri ile başı dertte olanlar için; Kedi tüyünün dökülmesinin nasıl önleneceği haberimizin içeriği için sayfamıza göz atabilirsiniz. Kedi kumu temizliği nasıl yapılmalıdır? Kedi kumu kokmaması için yapılması gerekenler nelerdir? İşte, yanıtlar...

KEDİ KUMU NASIL TEMİZLENMELİ?

- Kemi kumu kabını sirke ile temizleyiniz. Sirke mikropları kıracağı gibi kokulara karşı bariyer olacaktır.

- Kum kabını ılık su ile doldurduktan sonra içerisine karbonat atınız. 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayınız.

- Kabın içerisine güzel kokulu şampuanlardan sıkınız. Kullanılamayan ayakkabı fırçası ile köpürtene kadar ovalayınız. Ovalama işleminden sonra durulamaya geçiniz.

- Kabı alüminyum folyo ile sarabilirsiniz. Yırtılmasına karşın kat kat olacak şekilde sarınız. Haftada bir bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Kedi kumu temizliği

Kedi kumu temizliği

KUMUN KOKMAMASI İÇİN NE YAPILMALI?

- Kum kabının kokusunu hafifletmek için kumuna kurutulmuş çay yaprakları karıştırabilirsiniz. Kokuyu içine hapsetmede yardımcı olacaktır. Kuru çay kumun kokusunu azaltmakla kalmayacak hijyenik olmasını da sağlayacaktır. Kedinizin çaya alerjik bir reaksiyon vermediğinden emin olunuz.

Kedi kumu kokusu için ne yapılmalı

Kedi kumu kokusu için ne yapılmalı

- Kedi kumundaki kokuyu engellemek için veterinerlerde satılan özel kedi kumları bulunmaktadır. Kumlardan satın alarak farklı bir deneyim elde edebilirsiniz.

- Veterinerlerde kedi kumu spreyleri satılmaktadır. Kokuları engellemek için o spreylerden satın alabilirsiniz.

Kış rengi mint yeşili nasıl kombinlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Kış rengi mint yeşili nasıl kombinlenir?
Buzdolabında balık nasıl saklanır? Bayat balık nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Buzdolabında balık nasıl saklanır? Bayat balık nasıl anlaşılır?

BİR YORUM YAPIN 1

Gokhan akca 4 yıl önce

Kurutulmuş cay yapragı nasıl oluyor bilgi verebilirmisiniz...

Toplam 3 beğeni