Sonbaharda hangi çiçekler beslenmelidir?

Çiçekleri evinize huzur ve renk katan canlılardır. Her mevsimde ayrı bir güzelliği olan çiçeklerin genellikle kış aylarında bakımı oldukça zahmetlidir. Peki, sonbaharda bakılması kolay ve keyifli olan çiçekler hangileridir? İşte, sonbahar çiçekleri...

Sonbahar çiçeklerinin renklerinin solmadığı ve görselliğinin aynı kaldığı çiçeklere evinizde yer açabilirsiniz. Birbirinden canlı çiçekleri sıraya koyarsak evlerinizde bakmanız gereken sonbahar çiçeklerinin isimlerini sayfamızın içeriğinde bulabilirsiniz. Çiçeklerin insan psikoloji üzerinde olumlu etkisi olduğu gibi mevsimlerin değişiliklerin getirdiği strese de olumlu bir etkisi olduğu görülmektedir. Peki, sonbaharda hangi çiçekler beslenmelidir? İşte, evde beslenmesi gereken o çiçekler...

SONBAHAR ÇİÇEKLERİ

Güneş Şapkası

Güneş Şapkası

Eylül döneminde çiçek açan Güneş Şapkası'nın, Anavatanı Kuzey Amerika topraklarıdır. Sarı yaprakları ve ortasındaki kahverengi gövdesi ile bakanlarını kendine hayran bırakıyor. 30-60 cm arası uzunluğa ulaşabilen güneş şapkası en dayanıklı çiçek türüdür.

Abelya

Abelya

Zahmetsiz bir bakıma sahip olan Kasımpatı çiçeği hemen hemen her ortamda rahatlıkla yetişebilir. Ancak sonbahar aylarının gelmesiyle güzelliği daha çok belirginleşmektedir.

Kasımpatı

Kasımpatı

Kuduzotunu balkonunuzda kolayca yetiştirebilirsiniz. Özellikle bal kokusu ile farklı bir atmosfer yaratabilen kuduzotu ile bulunduğunuz ortamı yalnızca görüntüsü ile değil kokusu ile etkileyebilirsiniz.

Kuduzotu

Kuduzotu

Sonbaharı simgeleyen bir diğer çiçek ise Saraypatı çiçeğidir. Kolay bakımı olan bu çiçek, kış mevsimine karşı dayanıklı olmasından dolayı tercih edilmektedir.

Saraypatı

Saraypatı

Balkon çiçekleri arasında dayanıklı ve renkli görüntüsü nedeniyle çuha çiçeği en fazla tercih edilen türlerden birisidir. Çuha çiçeği, Eylül veya Ekim aylarında ekilir ve Kasım ayında çiçeklenir. Soğuğa karşı dayanıklıdır.

Çuha Çiçeği

Çuha Çiçeği

Balkon ve teraslara renk katan Menekşeler, kış aylarında beslenmesi ve bakımı kolay olan en favori bitki türüdür. Ekim ve Mayıs aylarında çiçek açan Menekşe, -20 dereceye kadar dayanıklılığını koruyor.

Bahçe Menekşesi

Bahçe Menekşesi

Çamaşır makinesi su almadığı zaman ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çamaşır makinesi su almadığı zaman ne yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0