Arta kalan patates kızartması nasıl değerlendirilir?

Mutfakta israfı önlemek için yapılacak bir diğer yöntem patates kızartmaları için olmaktadır. Bayat patates kızartmalarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirebilir ve yeniden tüketebilecek hale getirebilirsiniz. Peki, bayat patates kızartması nasıl değerlendirilir? İşte, yapılması gereken yöntemler...

Patates kızartmalarını çok yapabilir ve miktarı konusunda bir yanılgıya düşebilirsiniz. Ana yemeğin yanına garnitür olarak koyulan patates kızartmaları genellikle her evde tercih edilen bir tat olmaktadır. Patateslerin tüketim oranlarında, dünden kalan patates kızartması ile taze kızartılmış patates kızartması arasında ciddi farklılık görülmektedir. Peki, arta kalan patates kızartmaları nasıl değerlendirilir? Taze olmayan patates kızartmaları nerede kullanılır? Yanıtlar için haberimize göz atınız...

ARTA KALAN PATATES KIZARTMASI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

- Patateslerin üzerine yumurta kırabilir ve salça ilave edebilirsiniz. Böylelikle patates kızartmasını leziz bir tada dönüştürebilirsiniz.

Arta kalan patates kızartmaları nerede kullanılır

Arta kalan patates kızartmaları nerede kullanılır

- Patates kızartmalarının yeniden taze bir biçimde tüketilebilmesi için bu sefer normal sıvı yağ kullanımı yerine Hindistan cevizi yağı kullanımı yapılmalıdır. Bu şekilde kızartacağınız patatesler ilk günkü kadar taze ve çıtır çıtır olacaktır.

- Ekmeğin içerisine patatesleri koyarak sandviç hazırlayabilirsiniz. İçerisine biber,peynir ilave ederseniz patatesin tadını bastıracaktır.

Arta kalan ekmek kızartması nasıl değerlendirilir

Arta kalan ekmek kızartması nasıl değerlendirilir

- Patateslerin üzerine bir miktar süt bir miktar yağ koyarak eziniz. Ezdikten sonra püre haline getiriniz.

- Bayat patatesleri değerlendirmek için uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise omlet yapımı olacaktır. Bayat patatesleri çatal yardımı ile bir kabın içinde ezdikten sonra yağlı tavanın içinde karıştırabilir ve sonrasında yumurtayı ekleyerek omlet haline getirebilirsiniz.

- Arta kalan patates kızartmalarını robot içinde karıştırdıktan sonra karışımın içine kıyılmış maydanoz, tuz, baharat, bir miktar un ve su ekleyerek karışımı hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı iyice karıştırdıktan sonra yağlı tava içinde önlü arkalı bir biçimde yüksek ateşte pişirerek lezzetli bir tat olan patates mücverini tüketebilirsiniz.

Bayat patates kızartmaları nasıl değerlendirilir

Bayat patates kızartmaları nasıl değerlendirilir

- Makarna yemeğine ilave edeceğiniz krema sosun içerisine patates kızartmalarını ilave edebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0