Kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği nasıl çoğaltma yöntemleri

Hem ofiste hem de evinizde besleyebileceğiniz bakımı kolay bir çiçek arıyorsanız kılıç çiçeği tam size göre. Yıllardır evlerde beslenen kılıç çiçeği zahmetsiz bakımı ve estetik görünümü sayesinde evinizin dekorasyonuyla uyum sağlayacak. Peki kılıç çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır? Öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

Kılıç çiçeği, yıllardır annelerimizin ananelerimizin evinde severek beslediği uzadıkça şaşırtan ve bakımı oldukça kolay olan bir çiçektir. Ana vatanı Batı Afrika olan kılıç çiçeği, Asparagaceae familyasından bir bitki olarak bilinir. Halk arasında "Peygamber kılıcı" olarak adlandırılan kılıç çiçeği, uzun süre dayanıklı olmasıyla bilinir. Özellikle ev hanımlarının tercih ettiği kılıç çiçeği, ofislerde de dekoratif amaçlı kullanılmaktadır. Dekoratif çiçek çeşitleri arasında en çok tercih edilen çiçek olan kılıç çiçeğine "Peygamber kılıcı" denilmesinin nedeni yapraklarının kılıcı andıran biçimidir. Kendine has görünümü ve güzelliği ile bulunduğu ortama hoş bir dekorasyon oluşturan kılıç çiçeğine doğru bakım uyguladığınızda hem çoğaltabilir hem de uzamasını sağlayabilirsiniz. Susuzluk, kuraklık, hava akımı gibi olumsuz koşullarda bile gelişimini sürdürebilen kılıç çiçeği hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladık.

Kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır?

Kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır?

KILIÇ ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Bol ışık olan bölgelerde yaşayan kılıç çiçeğinin bakımı mevsime göre değişiklik göstermektedir. Fiziksel özellikleri sayesinde bulunduğu ortama kolay sığan kılıç çiçeği,  yaz aylarında bol su ile sulamalısınız. Sık sık su püskürterek yaz sıcaklarından zarar görmesini engelleyebileceğiniz kılıç çiçeği yaz boyunca, 2 gram karışık gübreyi 1 litre suda eriterek, haftada bir kere olmak üzere kılıç çiçeğinizi bu karışım ile sulayabilirsiniz. Kış aylarında ise, kılıç çiçeğinizin bulunduğu ortamın ısısını 10 C civarında tutmalısınız.

paşa kılıçı nasıl bakılır

paşa kılıçı nasıl bakılır

Çok havasız bir ortamda zarar gören bu çiçek, gün ışığından direkt olarak yararlanmak ister. Hızlı büyümek için aydınlığa mutlaka ihtiyaç duymaktadır. Ancak güneş görmeyen, gölgelik yerlerde de gelişimini sürdürebilir. İdeal koşullar ise ev ortamında 18 ve 20 derecede gelişime bırakılmasıdır. Özellikle nemli ortamı çok sever. Kuru hava koşulları yapraklardaki sararmalarla kendini gösterir.

Kılıç çiçeğinin bakımın iyi olduğunu yaprakların canlı renkte olmasından kolaylıkla anlayabilirsiniz. Yeterince büyüdükten ve gereken hava koşulları sağlandıktan sonra, çiçeklerini açacaktır. Kılıç çiçeğinin yeterli nem alamadığı durumlarda, su püskürtülebilir.

kılıç çiçeğinin bakımı nasıl yapılır

kılıç çiçeğinin bakımı nasıl yapılır

KILIÇ ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Sürekli olarak yavru veren kılıç çiçeğinin ana gövdesi kenarlarından gelen yavruları ayırarak kolay bir şekilde çoğaltabilirsiniz. Çoğaltma yöntemi ise, olgun yaprakları kaliteli bir toprağa ekerek, uygun hava koşullarını da sağlayarak ve yeteri kadar sulama yaparak uygulanabilir. Bu yöntemde yaklaşık iki ay kadar bakım yapılırsa, bitki oldukça sağlıklı bir şekilde büyüyecektir. Kılıç çiçeğini çoğaltırken unutulmaması gereken bulunduğu ortamdaki nem oranıdır. Hava neminin ideal olarak yüzde 60 civarında olması tavsiye edilir.

kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır

kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır

KILIÇ ÇİÇEĞİNİN İNSAN SAĞLIĞINA FAYDALARI VAR MIDIR?

Kılıç çiçeği, tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise, havayı temizleme özelliğinin bulunmasıdır. Bu özellikteki diğer bitkilere göre çok daha etkili şekilde oksijen sağlamaktadır. itki aynı zamanda, ortamdaki kötü kokuları gidermeye yardımcı oluyor. Evden uzun sürede çıkabilen ağır boya, cila ya da mobilya kokularını hafifletmede etkisi oldukça büyüktür.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

Orhan 3 yıl önce

Çok mükemmel bir tlf. Yeşil renk I güzel değil tavsiye etmem favori siyah. Konya lı yeşil I tercih edebilir siniz

Orhan 3 yıl önce

Peygamber çiçeği demişsiniz ama hangi peygamber acaba? Merak ettim de onu da yazarsanız daha aydınlatıcı olur sanırım

Toplam 5 beğeni

sevil cengiz 1 yıl önce

dalga gecmeye utanmiyor musunuz

Toplam 0 Beğeni

Suleyman 3 yıl önce

Hangi peygamberin kılıcı varsa O peygamber 'in çiçeğidir.peygamber kılıcı çiçeği Çeşidi çok,demekki kılıcı olan peygamberde çok.hangi peygamberi seçersen, senin çiçeğin o olsun.

Toplam 4 Beğeni