Deprem olduğu zaman internet olmadan çalışan mesajlaşma uygulamaları

İstanbul'da yaşanan depremden sonra aramalar,mesajlaşmalar ve internet servisinin kesilmesi nedeniyle insanlar internete ihtiyaç duyulmadan mesajlaşmanın bir yöntemini aramaya başladı. Sizler için derlediğimiz internetsiz mesajlaşma yöntemlerini haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

Baz istasyonunda teknik problem oluşan bazı GSM operatörlerinden kaynaklı arama, mesaj ve internet sorunu İstanbul'da yaşanan 5,8'lik deprem sonrası insanları mağdur durumlarda bıraktı. Pek çok kişinin telefona ve mesajlaşmaya sarılması üzerine kitlenen hatlar, şebeke sorununu da açığa çıkarttı. Şebekeden kaynaklanan sorun nedeniyle internet hizmetinden de servis alınmıyor olması ayrı bir telaşeye neden oldu. Yaşanan bu olumsuz durumlardan sonra insanlar internete ihtiyaç duyulmadan mesajlaşma sağlayan uygulamaları aradı. Peki, internet olmadan mesajlaşma uygulamaları var mıdır? İnternete ihtiyaç duyulmadan mesajlaşmayı sağlayan uygulamalar hangileridir? İşte, sizler için derlediğimiz o uygulamalar...

Deprem olduğunda internet olmadan mesajlaşma uygulamaları

Deprem olduğunda internet olmadan mesajlaşma uygulamaları

İNTERNET OLMADAN ÇALIŞAN MESAJLAŞMA UYGULAMALARI;

FireChat (Android & iOS)

FireChat (Android & iOS)

Gsm baz istasyonu veya kablosuz ağ olmayan alanlarda cep telefonlarının birbirine aktarma istasyonu olarak hizmet sunan FireChat, uzakta erişilebilir mesafede bir cep telefonu olduğu sürece wi-fi veya bluetooth üzerinden sonsuz zincirleme mesaj ve fotoğraf iletimi hizmeti sağlamaktadır.

Bridgefy (Android & iOS)

Bridgefy (Android & iOS)

Bridgefy uygulaması, İnternet ya da sms gerektirmeden, programı yüklemiş olan cihazların bluetooth'unu kullanarak mesaj iletimini sağlayabiliyor.

Vojer (iOS)

Vojer (iOS)

Sadece IOS işletim sisteminden indirilebilen Vojer, FireChat ve Bridgefy gibi internetin olmadığı zamanlarda yüklenen program sayesinde bilgi ve veri akışını oluşturmaktadır.

The Serval Mesh (Android)

The Serval Mesh (Android)

The Serval Mesh uygulaması, bluetooth üzerinden iletişim sağlamaktadır. Ağ değişikliğinde, bağlantının kopma yaşandığı bölgelerde ve telefon şebekelerinin çökmesi halinde kullanılabilir.

Signal Offline Messenger (Android)

Signal Offline Messenger (Android)

Signal Offline Messenger, şebekenin olmadığı yerlerde ve doğal afet durumlarında gsm operatörlerinin etkisiz kaldığı zamanlarda kullanılabilen hayat kurtaran bir uygulamadır.

Ev dekorasyonunda puantiye ve benek modası

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda puantiye ve benek modası

BİR YORUM YAPIN 0