Balık kızartırken bilinmesi gereken önemli püf noktalar

Beslenme ve Diyet Uzmanları balık tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri sosyal medya ile paylaştı. Balık kızartırken yapılan yanlışlar üzerinde duruldu. Siz değerli okuyucularımız için uzmanların ağzından balık kızartırken alınması gereken tedbirleri bir araya getirdik. İşte, balık tüketirken dikkat edilmesi gerekenler...

Unlayıp kızartılan balığın hiçbir faydası olmadığı diyet uzmanları tarafından açıklandı. Çıtır halindeki balıklar lezzetli olabilir ancak balıktan kazanılan fosforun ve vitaminlerin önüne bariyer olmaktadır. Balık tüketirken dikkat etmemiz gereken kurallardan bahsedildi. Peki, balık kızartırken yapılan hatalar nelerdir? Balık kızartırken un koymanın bir miktarı var mı? Varsa oranı ne kadar olmalıdır? Hemen hemen her evde balık kızartılırken kullanılan un malzemesiyle alakalı, göz ardı edilmemesi gereken önemli bilgileri siz değerli okucularımız ile paylaşıyoruz. İşte, uzmanların balık tüketimine dair açıklamaları...

Balık kızartmasının püf noktaları

Balık kızartmasının püf noktaları

Unlanıp kızartılan balığın neden sağlıksız olduğuna ilişkin Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz,"Vücut hücrelerine zarar veren, unun yüksek ısıyla teması sonucu ortaya çıkan heterosiklikamino asit (HMF) adlı bileşenlerin kanser gelişimine yol açabilmesi. Balığı kendi suyu ile buğulama yöntemiyle veya fırında düşük ısıda pişirmek daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Izgara, fırın ve buğulama yöntemleriyle hem balığın besin değerlerinden maksimum fayda sağlayabilir hem de alınacak olan fazla kalorilerin önüne geçebilirsiniz."

Balık kızartırken bilinmesi gerekenler

Balık kızartırken bilinmesi gerekenler

"Vücuttaki yararlı etkilerini azalttıkları için balığın yanında gazoz, kola, meyve suyu ve meyve aromalı içecekler gibi asitli içecekler tüketmeyin. Tercih edeceğiniz taze limon sıkılmış maden suyu sindirim sistemini desteklemesinin yanı sıra sağladığı antioksidan ve minerallerle daha sağlıklı bir seçim olacaktır."

Balık kızartırken yapılmaması gereken yanlışlar

Balık kızartırken yapılmaması gereken yanlışlar

"Balığınızın tazeliğinden eminseniz yanında ayran tüketebilirsiniz. Balığın üzerine sıktığınız limonun içeriğindeki C vitamini ve antioksidanlar, balığın içindeki omega-3 kullanımını arttırıyor. Aynı zamanda balığın zehirleyici etkisi varsa vücuttaki toksik etkiyi de azaltıyor. Bu faydaları nedeniyle balığa limon sıkmanız doğru bir seçim olacaktır" şeklindeki açıklamalar ile balık kızartması yaparken alınması gereken tedbirler sıralandı.

Balık kızartırken unutulmaması gereken bilgiler

Balık kızartırken unutulmaması gereken bilgiler

Çini sanatı nasıl yapılır? Çini yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Çini sanatı nasıl yapılır? Çini yapmanın püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0