Evde kış pastili nasıl yapılır? En kolay kış pastili yapımı

Kışa ayına özel, paranızı cebinizde bırakacak bir yöntem Doktor Feridun Kunak'tan geliyor. Ünlü doktor Kundak, evde doğal yöntemlerle yapacağınız kış pastili tarifini paylaştı. Peki, evde kış pastili nasıl yapılır? Pratik kış pastili yapımı...

Kullanımı oldukça boğaz pastillerinin yapımı da basittir. Kış ayında yanınızdan ayırmadığınız pastilleri, evde doğal yöntemlerle yapmaya ne dersiniz? Pastiller, boğaz enfeksiyonlarında boğazdaki ağrıyı dindirmek, yutkunmayı daha kolay hale getirmek amacıyla özel olarak üretilmiş, çiğnenerek veya emilerek tüketilebilen tıbbi bir üründür. Ünlü Doktor Feridun Kunak'ın tarifini verdiği kış pastili haberimizin detayları için sayfamızın içeriğine göz atınız...

Evde kış pastili nasıl yapılır?

Evde kış pastili nasıl yapılır?

DOKTOR FERİDUN KUNAK TARİFİ KIŞ PASTİLİ NASIL YAPILIR?

Orta boy tencerenin içerisine yarım bardak su koyunuz. 1 bardak toz şeker ilave ediniz. 1 tatlı kaşığı zencefil tozu ilave ediniz. 1 yemek kaşığı limon suyu koyunuz.

Ev pastili yapımı

Ev pastili yapımı

1 tatlı kaşığı karanfil tozu ilave ediniz. 1 tatlı kaşığı bal katınız. 1 çay kaşığı nane yağı koyduktan sonra karışımı iyice karıştırınız. Tencereyi ocağın üzerine koyunuz, karışımı düşük ısıda kaynayana ve macun kıvamını alana kadar karıştırınız.

Ev pastili yapımı

Ev pastili yapımı

Bir tepsiye yağlı kağıt yerleştirin ve üzerine de bolca pudra şekeri serpiniz. Pudra şekerinde parmaklarınızla küçük, benzer yuvarlak delikler oluşturunuz. Deliklerin her birine kaşıkla hazırladığınız karışımdan dökünüz.

Ev yapımı pastil

Ev yapımı pastil

Ardından tekrar pastillerin üzerine pudra şekeri serpiştiriniz. Bu yöntem pastillerin şekil almasını sağlayacaktır. Pastilleri buzdolabına koyun ve bir gece bekletiniz. Ve pastil kullanıma hazır!

Ev yapımı pastil

Ev yapımı pastil

Pastilleri uzun ömürlü kullanmak için cam kavanozun içerisinde saklayınız.

Kadife kumaş ile dekorasyon önerileri 2020

İLİŞKİLİ HABER

Kadife kumaş ile dekorasyon önerileri 2020

BİR YORUM YAPIN 0