Evde nasıl maske yapılır? Hijyenik maske yapmanın püf noktaları

Koronavirüsün yayılması vatandaşları hijyenik maske tedarik etmeye itti. Bir kullanımlık maske satın almak ekonomik açıdan sizleri zora sokabilir. Bu durumda evde kendi hijyenik maskenizi yapmanız için belli başlı önerileri sizlerle paylaşıyoruz.

Hastalık bulaştırmamak veya kapmamak adına takılan cerrahi maskeler, hijyen sağlamak ve bariyer oluşturmak için profesyonel koruyuculardır. Son zamanlarda Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs salgını, ülkemizi de etkisi altına almaya başladı. Vatandaşlar bu ölümcül virüse yakalanmamak için cerrahi maske ve eldiven kullanımına başladı. Bütçenizi zora sokmadan evde kendinize hijyenik maske yapmak için gereken malzemeleri siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Evde maske nasıl yapılır

Evde maske nasıl yapılır

EVDE MASKE NASIL YAPILIR?

Kağıt havlu ile maske yapımı

Kağıt havlu ile maske yapımı

Yaprak olacak şekilde kağıt havlu parçasını alınız. Kağıt havluyu bir ters bir düz olacak şekilde katlayınız. Katlama işleminiz bitince kenarlarından zımbalayacak kadar kıvırınız. Lastiğinizi zımbaladıktan sonra aynı işlemi diğer tarafa da uygulayınız. Orta kısmına yüzünüzü yerleştirecek kadar açıklık oluşturduktan sonra maskenizi takabilirsiniz.

Streç gazlı bez ile maske yapımı

Streç gazlı bez ile maske yapımı

Streç gazlı bez ile de maske yapabilirsiniz. Çenenizin boyutuna ayarlayarak bezi kesiniz kenarlarından makasın ucu ile küçük bir delik açınız. Geniş bir lastik ile kulağınızın arkasına geçirip maskenizi takınız. Hem görsel açıdan rahatsız olmayacak, hem de rahatsız bir ağırlık hissetmeyeceksiniz.

Kumaş bez ile maske yapımı

Kumaş bez ile maske yapımı

Kumaş parçasından maske yapabilirsiniz. Polyester ve Viscon cinsi kumaş tedarik ediniz. Çenenizin boyutuna ayarlayarak kumaşı kesiniz kenarlarından makasın ucu ile küçük bir delik açınız. Geniş bir lastik ile kulağınızın arkasına geçirip maskenizi takınız. 

Sebze üzerindeki mikroplar nasıl kırılır? Koronavirüsten korunmak için püf noktalar

İLİŞKİLİ HABER

Sebze üzerindeki mikroplar nasıl kırılır? Koronavirüsten korunmak için püf noktalar

BİR YORUM YAPIN 0