Evde kolonya nasıl yapılır? Evde kolonya yapmanın püf noktaları

Uzmanların 80 derece kolonya kullanımının kişileri koronavirüsten korumak için iyi bir yol olduğunu açıklamasından sonra mağaza ve market raflarında kolonya ürünleri tükendi. Kendi kolonyanızı kendiniz yapacağınız pratik kolonya hazırlama yöntemini sizler için derledik.

Kolonyayı, kolonya yapan Köln Tıp Fakültesi oldu. Fakülte, ürünün tıbbi ürün olarak da kullanılabileceğini açıklayınca kolonya Avrupa'da yaygınlaşarak günlük yaşamın vazgeçilmezi haline geldi. Kolonyanın içeriğinde limon olması nedeniyle, bakterilerle savaşma özelliği olduğu ispatlanmıştır. Son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüsüne karşı korunma kalkanı olan ve virüsü yok eden kolonyanın satışları, eski günlere nazaran ikiye katlanmıştır. Bütçenize dost yaklaşımda bulunmak için, kendi kolonyanızı kendiniz hazır edebilirsiniz. Evde kolonya yapmanız için pratik yöntemler haberimizin içeriğinde yer almaktadır.

Evde kolonya nasıl hazırlanır

Evde kolonya nasıl hazırlanır

KOLONYA YAPIMININ PÜF NOKTALARI;

Evde kolonya hazırlamanın püf noktaları

Evde kolonya hazırlamanın püf noktaları

KOLONYA İÇİN GEREKEN MALZEMELER

250 ml beyaz sirke
250 ml saf su
10 damla limon yağı
10 damla çay ağacı yağı 

KOLONYA NASIL HAZIRLANIR?

Yukarıdaki gerekli olan tüm malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırınız.
Hazırladığınız sıvı karışımı boş ve temiz bir sprey şişesine boşaltınız. Ev yapımı olan alkolsüz kolonyayı el ve vücut için güvenle kullanabilirsiniz. 

Evde kolonya nasıl hazırlanır

Evde kolonya nasıl hazırlanır

Çay ağacı yağı ve limon yağı antiseptik özellik içerir. Dolayısıyla bu kolonya tarifi, alkolsüz olmasına karşın içerisindeki malzemelerle, antibakteriyel bir etki sağlayacaktır.

evde kolonya nasıl hazırlanır

evde kolonya nasıl hazırlanır

BİR YORUM YAPIN 0