Dışarıda koronavirüse yakalanmamak için ne yapılır? Markete çıkarken alınması gereken tedbirler

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar dışarı çok fazla çıkamaz oldu. Market gibi zaruri olmayan mekanların kapatılması üzerine, dışarı çıkan vatandaşların, kendilerini koronavirüsten nasıl koruyacaklarını bilmeleri gerekmektedir. Sizlerle markete çıkarken almanız gereken tedbirleri paylaşıyoruz...

Koronavirüsün yayılması ve gün geçtikçe riskinin artması üzerine, insanlar endişe duymaya başladı. Evlerine kapanan vatandaşlar ise sadece market ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkar oldu. Markete giderken gereken tedbirlerin alınmaması halinde bile koronavirüse yakalanması mümkün olabilmektedir. Geçtiğimiz günlerde sadece markete çıkıp evine dönen bir ünlü koronavirüse yakalandığını itiraf etmişti. Günün en çok zamanını evde geçirseniz dahi, bir kaç saatliğine dışarı çıktığınız süreçte korunmayı ihmal etmemeniz gerekiyor. Gideceğiniz yerin kısa mesafede olması, almanız gereken tedbirlerde hafifletme olacağı anlamına gelmemelidir. Peki, markete giderken alınması gereken tedbirler neler olmalıdır? İşte, sizler için özenle hazırladığımız tedbir aşamaları...

Markete çıkarken alınması gereken tedbirler

Markete çıkarken alınması gereken tedbirler

MERKETE ÇIKARKEN ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER;

Dışarı çıkarken nasılsa kısa mesafe diye düşünülmeden, dışarı kıyafeti giyilmelidir. Ev kıyafetinizle kesinlikle dışarı çıkmayınız.

Dışarı çıkmadan önce maskenizi takınız ve ellerinize plastik eldiven geçiriniz. Ayakkabınızı eldiveni geçirdikten sonra giyiniz ve bağcıkları varsa bağlayınız.

Apartmanın merdiven korkulukları, düğmeler veya kapı kollarına dokunduktan sonra ellerinizde plastik eldiven olsa dahi antibakteriyel jel spreyiniz veya ıslak mendilinizle silmeyi unutmayınız.

Dışarı çıktığınızda markete yürürken sosyal mesafeyi gözetiniz. İnsanlara yakın yürümekten kaçınınız. Binaların pencere kenarından yürümek yerine biraz daha yola yakın mesafede olmayı tercih ediniz.

Maske takmadan markete girdiyseniz, ağzınızı kapatıp burundan nefes almaya özen gösteriniz. Dokunduğunuz eşyaları havalandırmadan direkt plastik poşet veya bez çantanıza yerleştiriniz. 

Para ödemesi aşamasında ise marketin pos makinesi varsa nakit para yerine kartınız ile temassız ödeme gerçekleştiriniz. Para dokumanız durumunda ise elinizi (veya eldiveni) el dezenfektanı ile dezenfekte ediniz.

Markete çıkınca alınması gereken önlemler

Markete çıkınca alınması gereken önlemler

Marketten eve döndüğünüzde ayakkabınızı dışarıda bırakınız. 3 saat veya daha fazla süre geçtikten sonra içeri alabilirsiniz. Bez çantanızın veya poşetinizin üzerine antibakteriyel jeli spreyini sıkınız. Aldığınız ürünleri antibakteriyel ıslak mendil ile siliniz. 

Üzerinizdeki kıyafetlere antibakteriyel jel spreyi sıktıktan sonra kıyafetleri havalandırmadan çıkartmaya başlayınız. Bu aşamalar için bir kıyafet sepeti hazır ediniz. Çıkarttığınız kıyafetleri sepetin içerisinde 3 saat veya daha uzun süre bekletiniz. Bu yöntem ile; kıyafetiniz temiz ise yıkamak zorunda kalmadan virüsü yok etmiş olacaksı

Evde kuru temizleme nasıl yapılır? Evde çamaşır kurutma teknikleri

İLİŞKİLİ HABER

Evde kuru temizleme nasıl yapılır? Evde çamaşır kurutma teknikleri
Koronavirüsün uğramadığı dünyanın en kurak yeri neresi? Koronavirüsün uğramadığı kıta

İLİŞKİLİ HABER

Koronavirüsün uğramadığı dünyanın en kurak yeri neresi? Koronavirüsün uğramadığı kıta
Market alışverişi sonrası paketli gıdalar yıkanır mı?  Paketli gıdalar nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Market alışverişi sonrası paketli gıdalar yıkanır mı? Paketli gıdalar nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 0