Evde doğal toz alma bezi nasıl yapılır? Kolay toz alma bezi yapımı

Evdeki tozlar her gün mutlaka temizlenmesi gereken bir ev işidir. Kadınların korkulu rüyası haline gelen evdeki tozları almak için mutlaka doğru yöntemleri kullanmalı aynı zamanda tozları güzel alan bir bez kullanmalısınız. Peki toz alma bezi nasıl olmalı? İz bırakmadan toz alan ev yapımı bezin tarifi bugünkü yazımızda.

Evdeki tozlar zamanla solunum yollarımızdan çabucak akciğerlere geçebilir, rahatsızlık veya alerjik reaksiyonlar oluşturabilir. Bu yüzden annelerimiz genelikle her gün evde toz alma işi yaparlar. Ancak toz alırken mutlaka dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Özellikle evdeki mobilyalar tozun en çok biriktiği yerlerdir ve zamanla temizlenmediği sürece kendini belli edecektir. Bu yüzden toz alırken hem iz bırakmaması hem de tozların hepsini güzelce alması için en doğru bezi kullanmalısınız. Marketlerde satılan toz alma bezlerine sürekli para vermek yerine evde kendi ellerinizle en doğal bezi yapabilirsiniz. Bugünkü haberimizde toz almak için eviniz de veya işlerinizde kullanabileceğiniz ıslak toz alma bezi yapımını anlatacağız. Çevre ve bütçe dostu olacak toz alma bezini çocuklar için de tehlikeli olmayacaktır. Peki evde doğal toz alma bezi nasıl yapılır? Kolay toz alma bezi yapımı nedir? İşte sorunun cevabı:

TOZ ALMA BEZİ YAPIMI:

MALZEMELER

2 su bardağı su
bardak beyaz damıtılmış sirke
2-3 damla zeytinyağı veya limon yağı
Eski pamuklu bez
Limon
Hava geçirmez bir kapaklı cam kavanoz

YAPILIŞI

Eski pamuklu tişörtlerden kesilmiş olan bezleri alın. Su ve beyaz sirkeyi kabın içinde karıştırın. Üzerine zeytinyağı veya limon esans yağı ilave edin.

Her bir bezinizi bu karışımın içine koyun ve iyice sıvıyı emmesini sağlayın. Ardından bezleri iyice sıkın. Bezleri kavanozun içine koyun. Koyarken aralarına kestiğiniz limonları veya limon kabuklarını koyun.

Bezi saklamak için cam kavanozun ağzını iyice kapatın. Gerektiğinden bezlerden birini alın ve kullanın. Kullanımdan sonra yıkayıp kuruttuğunuz bezi yine aynı işlemi yaparak kullanabilirsiniz.

İşte bu kadar!

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0