Kurumuş yapraklardan evde tablo yapımı

Sevdiklerinize kendi ellerinizle en güzel hediyeyi hazırlamak isterseniz kurumuş yaprakları kullanabilirsiniz. Son yıllarda oldukça popüler ve göz kamaştıran kurumuş yapraklardan tablo yapımı sizler için araştırdık.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Ağaçlardan topladığınız çeşitli boyutlardaki yaprakları şeffaf tablolara dönüştürebilirsiniz. İsterseniz sevdiklerinizin aldığı çiçekleri değerlendirmek için de bu yöntemi deneyebilirsiniz. Maliyeti neredeyse sıfır olan bu yöntem ev dekorasyonunda da harika bir görünüm oluşturacaktır. Bu tasarım için önemli olan tek şey, toplayacağınız yaprakların biraz kalın ve sulu olması. Yıllarca sizden gelen hediyeleri saklamasını istediğiniz arkadaşınıza hatta nişanlınıza eşinize bile kolayca hazırlayabileceğiniz bu yöntem yurt dışında çok fazla kullanılıyor. İnsanlar canlı çiçek almak yerine kurumuş yaprakları toplayarak ya da daha önce kendisine alınmış çiçeklerin yapraklarını kullanarak bu şekilde çerçeve yapıyor. Çocuklar için de etkinlik olabilecek bu yöntemi sizler de denemek isterseniz haberimizin detaylarını okuyabilirsiniz. 

PEKİ KURUMUŞ YAPRAKLARDAN TABLO YA DA ÇERÇEVE NASIL YAPILIR?

İlk olarak bütün kuruttuğunuz yaprakları ve çiçekleri bir araya getirin. İsterseniz hepsini bir arada kullanabilir karma bir tablo yapabilirsiniz. Sonrasında oluşturacağınız tablolar için klasik bir çerçeve de kullanabilirsiniz fakat bizim önerimiz iki yüzü cam olan çerçeveleri tercih etmeniz. Eğer iki yüzü cam çerçeveleri tercih ederseniz, daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Çerçeveleriniz ve yapraklarınız hazırsa simetrik bir biçimde, yaprakları çerçevenin içine yerleştirebilirsiniz.

Püf noktası ise; Eğer 'Feniks' familyasından olan yaprakları tercih ederseniz renginde hemen hemen hiç solma olmaz. Ek olarak tablolarınız için çiçekçilerde satılan ve aranjman için kullanılan küçük yeşil bitkileri de tercih edebilirsiniz.

Ay taşı nedir & Ay taşı nereden çıkartılır? Ay taşının kullanım alanları...

İLİŞKİLİ HABER

Ay taşı nedir & Ay taşı nereden çıkartılır? Ay taşının kullanım alanları...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0