Kimyasal işleme maruz kalan besinleri nasıl anlarız? Bozuk besinleri anlamın püf noktaları

Mevsiminde olmadığı halde tezgahlarda yerini alan meyve sebzeler kimyasal işleme maruz kalabiliyor. Besinleri diri tutmak için birçok işlem yapılmaktadır. Günlük hayatta mutlaka tüketmemiz gereken besinlerin bazı işlemlere maruz kalıp kalmadığını anlamak için birkaç püf noktası bulunuyor. Bozuk besinler nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Bütün meyve ve sebzeleri sağlığımızı iyi geldiği için tüketmemiz gerekiyor. Tezgahlarda yerini alan meyve ve sebzelerin uzun süre dayanması ve çürümemesi için bu besinlere bazı kimyasal işlemler uygulanıyor. Kullanılan çeşitli maddeler meyve ve sebzelerde bazı şekillerde belli oluyor. Yiyecekleri canlı tutmak ve solmaması için uygulanan kimyasal insan sağlığını kötü etkiliyor. Günlük hayatta tükettiğimiz besinlerin kimyasal işlem maruz kaldığını nasıl anlarız? Besinlerde kimyasal işlemlere maruz kalanları anlamak için birkaç püf noktası bulunuyor. İşte bozuk besinleri anlamın yolları:

KİMYASAL İŞLEME MARUZ KALAN BESİNLER NASIL ANLAŞILIR?

Kimyasal işleme maruz kalan besinleri nasıl anlarız

Kimyasal işleme maruz kalan besinleri nasıl anlarız

PATATES

Kimyasal işleme maruz kalan patates nasıl anlaşılır

Kimyasal işleme maruz kalan patates nasıl anlaşılır

Patatesin içinde kararmalar olması ve küçük küçük yumruların olması çok fazla kimyasal işleme maruz kaldığını gösteriyor olabilir.

DOMATES

Kimyasal işleme maruz kalan domates nasıl anlaşılır

Kimyasal işleme maruz kalan domates nasıl anlaşılır

Çok fazla tüketilen domatesin kimyasal ilaca maruz kalıp kalmadığını anlamak çok kolay. Normal şartlarda domates sadece yazın tüketilmesi gerekir. Kış aylarında tüketilen domates sağlık açısından zararlı olabilir. Domatesin kabuğunu yapay ve bariz bir şekilde beyaz çizgilerin olduğunu görüyorsanız bu domatesin içinde nitrik asit bulunmakta.

SALATALIK

Kimyasal işleme maruz kalan salatalık nasıl anlaşılır

Kimyasal işleme maruz kalan salatalık nasıl anlaşılır

Salatalıkta domates gibi sadece mevsiminde tüketilmesi gereken besinlerden. Salatalığın içinde çekirdek bulunmuyorsa ve yumuşaksa buda tüketilmesi açısından büyük risk taşımakta.

BALKABAĞI

Kimyasal işleme maruz kalan balkabağı nasıl anlaşılır

Kimyasal işleme maruz kalan balkabağı nasıl anlaşılır

Normalde kış mevsiminde tüketilen sofraların baş tacı olan bal kabağı da kimyasal ilaca maruz kalabiliyor. Eğer kabağın dış kısmı pürüzsüz bir şekildeyse ilaca maruz kalmamış olduğu bilinmektedir. Kabağın dışı eğer lif görünümüne benzer yamuk çizgileri ya da siyah benekleri varsa kabak kimyasal ilaca maruz kalmış olabilir.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0