Evdeki çiçekler nasıl coşturulur? Çiçek bakımı için birbirinden pratik bilgiler

Evde ya da bahçede, yetiştirmek istediğiniz bölüm neresi olursa olsun, çiçeklerinizi yetiştireceğiniz alan çok önemlidir. Ayrıca çiçekler ilgi, bakım ve sevgi isterler. Evdeki çiçekler nasıl coşturulur? Evinizde veya ofiste çiçek bakmayı seviyorsanız bu öneriler tam size göre. İşte çiçeklerinin daha uzun yaşamalarını sağlayacak öneriler...

Çiçek bahardır, tazeliktir, can bulmaktır. Çiçek bakmak bir eser inşa etmektir ve baktıkça eserinize, mutlu olmaktır. Onlara bekledikleri ilgiyi vermemiz gerekir, ancak o zaman coşarlar. Çiçek bakımı, her ne kadar kolay görünse de oldukça zordur. Bitkiler gelişebilmek için bazı mineral ve vitaminlere ihtiyaç duyar. Çiçekler türlerine ve özelliklerine göre farklı olduğundan hangisini ne kadar gün ışığı, ne kadar su, ne kadar vitamin ve ne kadar mineral alması çok önemlidir. Evde yetiştireceğiniz bitkilerin nem oranını ayarlamakta çok önemli. Çünkü bazı bitkilerin diğerlerine göre daha çok neme ihtiyacı vardır. Peki evdeki çiçekler nasıl coşturulur? Eğer baktığınız çiçeklerin ölmesini istemiyorsanız ve hızla büyüyüp gelişmesini istiyorsanız bu yöntemleri kullanabilirsiniz. İşte detaylar:

EVDEKİ ÇİÇEKLER NASIL COŞTURULUR?

Evdeki çiçekler nasıl coşturulur

Evdeki çiçekler nasıl coşturulur

HAŞLANMIŞ YUMURTA SUYU VE KABUKLARI 

Çiçekler için haşlanmış yumurta kabukları ve suyu

Çiçekler için haşlanmış yumurta kabukları ve suyu

Haşladığınız yumurtanın içinde bulunan mineral ve kalsiyum bitkiler için de çok sağlıklıdır. Haşladığınız yumurtanın suyunu soğuması için beklettikten sonra balkonunuzda bulunan çiçeklerinize dökebilirsiniz. Böylece ne kadar sağlıklı ve hızlı büyüdüğünü göreceksiniz. Özellikle menekşe ve sardunyalarda çoşturucu etkisi bulunmakta . Ayrıca soyduğunuz yumurta kabuklarını dövüp çiçeğin gövdesine atabilirsiniz.

SEBZELERİ HAŞLADIĞINIZ SUYU ATMAYIN

Çiçekleri haşlanmış sebze sularıyla coşturabilirsiniz

Çiçekleri haşlanmış sebze sularıyla coşturabilirsiniz

Sebzeleri haşladıktan sonra tenceredeki suyu dökmeyin soğumaya bırakın. Soğuyan suyu yetiştirdiğiniz bitki ve çiçeklerin üzerine dökün. Çiçeklerin alması gereken vitaminleri sebzelerin suyundan hızlıca gelişimi sağlayacaklardır.

ÇİÇEKLER MUZ KABUKLARINI ÇOK SEVER

Ççiçekler muz kabuklarını sever

Ççiçekler muz kabuklarını sever

İnsanlar magnezyum ihtiyacını asıl muzdan alıyorlarsa, çiçeklerde magnezyuma ihtiyaç duyarlar. Tükettiğiniz muz kabuğunu bir kabın içine koyup üzerine su ekleyin ve buzdolabında yaklaşık 1 gün beklettin. Bitkileri sulayacağınız zaman buzdolabından çıkarıp çiçeklerinizi sulayabilirsiniz. 

Doğal yollarla çiçeklerinizi coşturabilirsiniz

Doğal yollarla çiçeklerinizi coşturabilirsiniz

DOĞAL YOLLARLA ÇİÇEKLERİNMİZ COŞTURABİLİRSİNİZ

Evde kimyasal kullanmadan çiçek coşturan gübre yapmak isteyenler için kolay çiçek coşturmak çok kolay:

- Öncelikle, bir yemek kaşığı kuru fasulyeyi küçük parçalar halinde doğrayın

- Ardından 1 adet muz kabuğu ve bir adet hamsiyi de küçük parçalar halinde doğrayarak 3 malzemeyi karıştırın.

- Ardından bu malzemeleri kaynamış suya atın ve oda sıcaklığında 1 gün bekletin.

- Bitkiniz gerekli azotu fasulye sayesinde, potasyum ihtiyacını muz kabuğu sayesinde, fosfor ihtiyacını da hamsi sayesinde karşılayacak bu organik ilacı sulamadan önce bitkinize verebilirsiniz.

Çiçekler için Güneş ışığı alan bir yer belirleyin

Çiçekler için Güneş ışığı alan bir yer belirleyin

GÜNEŞ IŞIĞI ALAN YER BELİRLEYİN

Evde yetiştireceğiniz çiçekleriniz için öncelikle dikkat edilmesi ve kesinlikle atlanmaması gereken nokta; aldığı güneş ışığı. Cam önüne konulan ve direkt olarak güneş alan çiçeklerin uzun ömürlü olmaları zorlaşır. Özellikle kış günlerinde cam önünde çiçek yetiştirmemeye özen göstermek gerekir. Evin sıcaklığı ile cam önünde dışarıdan alınan ısı ile çiçekler zarar görecektir ve ömrü kısalacaktır.

Şiddetli geçimsizlik boşanma davası açma! Hangi durumlar şiddetli geçimsizlik sayılıyor?

İLİŞKİLİ HABER

Şiddetli geçimsizlik boşanma davası açma! Hangi durumlar şiddetli geçimsizlik sayılıyor?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0