El işi kırlent nasıl yapılır? Birbirinden güzel elişi kırlent yastık modelleri

Birbirinden güzel renkli ipler kullanılarak yapılan el işi yastık kırlent modelleri çok kullanışlı ve oldukça beğenilmektedir. Birbirinden güzel ve yapımı kolay kırlent modelleri nasıl yapılır? İşte elişi kırlent yastık yapımı hakkında bilmeniz gerekenler:

Kadınların vazgeçilmezi olan örgüler şimdide evinizin salonlarında bulunan koltuklarınızı, balkonunuza koyduğunuz koltukları süslemeye devam ediyor. Koltuklarını üzerine koyacağınız birbirinden renkli iplerle yapılan şık ve elişi yastık ve kırlentlerle evinizin dekorasyonuyla çok güzel bir uyum sağlayabilirsiniz. Kırlent yapmak için evde daha önce yaptığınız örgülerden kalan ipleri kullanabilirsiniz. Ev dekorasyonunda yapacağınız minik dokunuşlar hem maliyetsiz hem de salonunuza bambaşka bir hava katabilirsiniz. Her tarzda eve uyum sağlayan elişi kırlentlerde bu yılın trend modelini Baykuş motifli kırlentler yer alıyor. Örgü kırlent modelleri tığ yardımıyla ya da şişle örebilirsiniz. İşte detaylar...

Punch nakışı nedir ve Punch nakış işi nasıl yapılır? Punch nakış işi adım adım yapılışıİLİŞKİLİ HABERPunch nakışı nedir ve Punch nakış işi nasıl yapılır? Punch nakış işi adım adım yapılışı

el işi kırlent nasıl yapılır

el işi kırlent nasıl yapılır

Papatya desenli örgü kırlent yapımı:

  • İlk olarak, sarı ipiniz varsa Küçük halka içerisine 12 trabzan, 2. sıraya beyaz rengi ilk sıradaki her trabzan'ın tepesine 4 trabzanla yapılmış Popcorn modeli verin ve aralarında 2 zincir çekin.
  • Papatyaların daha uzun ve gerçekçi olmasını istiyorsanız, Popcorn yaparken trabzanları tığa 2 kez ilmek alıp 5 defa da çıkabilirsiniz.
  • Daha sonra rengarenk yaptığınız motifleri arkadan dikerek birleştirebilirsiniz.
  • Yastık haline getirmek için de arka kısmına ördüğünüz motifli yastığın boyutu kadar kumaş alıp dikebilirsiniz.
  • Üst tarafına fermuar da ekleyebilirsiniz.
  • İşte bu kadar...

papatya desenli yastık nasıl yapılır

papatya desenli yastık nasıl yapılır

Baykuş desenli kırlent yapımı:

  • İstediğiniz boyuta göre ilmek atıyorsunuz. baykuş modelini vermek için internetten baykuş modellerine bakıp tıp işi birleştirme model olarak yapabilirsiniz.
  • Sevimlilik katmak için Baykuş motifini 4, 5 tane küçük motifler şeklinde de yapabilirsiniz.
  • Kullanacağınız ortamının renklerine göre uyumlu olmasını istiyorsanız o tarzda renkler seçin.
  • İşte bu kadar...

baykuş desenli kırlent yapımı

baykuş desenli kırlent yapımı

Karanfilli kırlent yapımı:

  • Karanfil modelini için 118 tane zincir çekin.
  • Çektiğiniz zincirleri kare şeklinde yapın ve kalp motifi verecek şekilde sadece orta kısmın içini ilmeklerle doldurun.
  • Arka kısmı için File örgü ya da kafes örgü yapabilirsiniz.
  • Karanfilleri ayrı olarak ördükten sonra üstüne dekor motif olarak güzelce ekleyebilirsiniz.

karanfilli kırlent yapımı

karanfilli kırlent yapımı

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0