Çamaşır yumuşatıcısı başka nerelerde kullanılır? Duyunca çok şaşıracaksınız!

Evinizde kullandığınız temizlik malzemeleri birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Farklı alanlarda kullanılan temizlik malzemelerinden biri de çamaşır yumuşatıcısıdır. Çamaşır yumuşatıcısı giysilerinizi yumuşatmakla kalmıyor aynı zamanda evinizin tertemiz ve mis gibi kokmasını sağlıyor. Peki yumuşatıcı başka nerelerde kullanılır? İşte çamaşır yumuşatıcısının kullanım alanları:

Çamaşır yumuşatıcıları çamaşırların tertemiz kokmasını ve yumuşacık olmasını sağlayan temizlik malzemelerinde en çok tercih edilen üründür. Kadınların en sevdikleri temizlik malzemeleri arasında yer alan yumuşatıcıların sadece çamaşırları yumuşatmakla kalmadan farklı alanlarda da işimize yarıyor.  Artık birçok temizlik malzemesi asıl görevlerinin dışında farklı alanlarda da kullanılabiliyor. Çamaşır yumuşatıcılar da aynı şekilde farklı farklı kullanımlara sahip olduğunu söyleyebiliriz. Misler gibi kokan çamaşır yumuşatıcılarımızı biraz suyla karıştırarak evimizin birçok farklı yerini temizlerken kullanabiliriz. Evinizde kullanırken harikalar yaratacak olan yumuşatıcıları çamaşırlarımız dışında başka nerelerde kullanılabileceğini inceleyelim. İşte çamaşır yumuşatıcısının bilinmeyen kullanım alanları:

Domestos mu Güldal mı? En etkili çamaşır suyu hangisi? En iyi çamaşır suyu markasıİLİŞKİLİ HABERDomestos mu Güldal mı? En etkili çamaşır suyu hangisi? En iyi çamaşır suyu markası

Çamaşır yumuşatıcısı nerelerde kullanılır

Çamaşır yumuşatıcısı nerelerde kullanılır

ÇAMAŞIR YUMUŞATICISININ DİĞER KULLANIM ALANLARI

YER TEMİZLİĞİNDE

Yumuşatıcıyı yer temizliğinde kullanma

Yumuşatıcıyı yer temizliğinde kullanma

Çamaşır yumuşatıcıları, sadece giysilerinizi yumuşatmakla ve temizlemekle kalmaz aynı zamanda yerleri de pırıl pırıl yapar. Ilık suya yüzey temizleyicinizle birlikte bir kovaya yaklaşık 2 kaşık kadar yumuşatıcı koyup yerleri temizleyebilirsiniz. Yerde bulunan bütün kirlerin yok olduğunu ve bütün yerlerin yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

KOLTUK TEMİZLİĞİNDE

Yumuşatıcıyı koltuk temizliğinde kullanma

Yumuşatıcıyı koltuk temizliğinde kullanma

Koltuklarınızda oluşan kirler ve lekeler için öncelikle uygun bir temizleyici kullanarak silin. Daha sonra bir sprey şişesinin içine biraz yumuşatıcı ve su koyup iyice çalkalayın ve koltuklarınızı sıkın. Temiz bir bezle de bütün kir ve tozları temizleyin. Kolayca çıktığını ve koltuklarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

DUŞAKABİN TEMİZLİĞİNDE

Yumuşatıcıyı duşakabin temizliğinde kullanma

Yumuşatıcıyı duşakabin temizliğinde kullanma

Duşakabinde çok sıklıkla kullanım alanlarından olduğu için zamanla su lekeleri ve kireçlenmeler oluşur. Duşakabin de oluşan kirlerden kurtulmak için boş bir sprey şişesine su, yumuşatıcı ve biraz da karbonat ekleyip bütün duşakabinin içine sıkın ve biraz bekletin. Beklettikten sonra sünger yardımıyla bütün kir bulunan yerleri ovalayın ve durulayın. Lekelerin kolayca çıktığını ve banyonuzun parladığını göreceksiniz.

PENCERE TEMİZLİĞİNDE

Yumuşatıcıyı pencere temizliğinde kullanma

Yumuşatıcıyı pencere temizliğinde kullanma

Pencerelerinizi temizlemek ve parlatmak isterseniz bir sprey şişesine yumuşatıcı ve su ekleyin ve camlara püskürtün. Daha sonra cam beziyle iyice silin. Ayrıca aynalarınızı da aynı yöntemle silebilirsiniz.

TENCERELERİ PARLATMADA 

Yumuşatıcıyı tencereleri parlatmada kullanılır

Yumuşatıcıyı tencereleri parlatmada kullanılır

Tencereleri parlatmak istiyorsanız kuru bezin üstüne biraz yumuşatıcı koyun ve tencerenin her tarafını ovalayın. Tencereleriniz hemen parladığını göreceksiniz.

KURUMUŞ VE YIPRANMIŞ SAÇLARI ONARMADA

Yumuşatıcıyı kuru ve yıpranmış saçlarda kullanma

Yumuşatıcıyı kuru ve yıpranmış saçlarda kullanma

Kuaförlerin sıklıkla kullandığı ve hiç bahsetmediği yumuşatıcı kuru ve yıpranmış saçları onarıyor. Saçlarınızı yıkayıp kuruttuktan sonra sprey şişesine koyduğunuz yumuşatıcı ve suyu kuru saçlarınıza püskürtün. Püskürttükten sonra kuruması için yaklaşık 5 dakika kadar bekleyin. Muhteşem yumuşacık olan saçlara sahip olacaksınız. Sonuca siz bile inanamayacaksınız!

En kolay orkide bakımı nasıl yapılır? Evde orkide nasıl sulanır? Orkideleri canlandıran yöntem

İLİŞKİLİ HABER

En kolay orkide bakımı nasıl yapılır? Evde orkide nasıl sulanır? Orkideleri canlandıran yöntem
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 7

erkan kara 1 yıl önce

bu sanırım reklam. sakın sürmeyin çamasır da bile kimyevi madde

YÜCEL 1 yıl önce

Ne saçma bir öneri çamaşır yıkamada kullanılan deterjan saç yıkamada kullanılırmı hayret zır cahil olmak lazım

Göktürk 1 yıl önce

Cilt kanserine uçakla davetiye

Toplam 8 beğeni

sevgi 1 yıl önce

sakın saçlarınıza sürmeyin. PH5.5 olmayan hiç bir kimyasal insan vücuduna sürülmez.

Toplam 8 beğeni

Hyr 1 yıl önce

iyi de etken maddesi ne. gliserin mi.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun