Küpenin kulakta yara yapması nasıl önlenir? Küpe alerjisi nasıl engellenir

Küpeler birbirinden güzel ve değişik çeşitleriyle kadınların en çok sevdiği aksesuarlardan biridir. Hassas kulaklara sahip kişilerin metal küpe taktığında kulaklarında kızarıklık ve yara oluşur. Kulaklara takılan metal küpelerden oluşan yaraları önlemek için ne yapılır, küpe alerjisi nasıl engellenir? Detaylar haberimizde:

Kadınların şıklığı için tercih ettiği aksesuarlardan biri olan küpeler, altın veya gümüş takılmadığında ciltte kızarıklık ve yara yapmaktadır. Küpelerin direk ciltle temas ettiğinden dolayı küpe seçimine dikkat etmek gerekir. Seçtiğiniz küpe imitasyon ise kulağınıza taktığınız andan itibaren kulağınızı tahriş ettiğini fark ettiğinizde hemen çıkarmanız gerekir. Bazı kişilerin metale karşı alerjisi olduğu için hiçbir imitasyon aksesuar kullanamaz. Altın veya gümüş takıları tercih etmeleri gerekir.  Bazı imitasyon küpeleri kuyumcular altın suyuna batırılmış şeklinde piyasada satışa sunmaktadır. Takılar nikel, alimünyum içerdiği için altın suyuna batırılsa da bir takım alerjilere neden olabiliyor. Sahte takılarında daha çok görülen alerjik tepkiler bazı kişilerde altın ve gümüşe karşı da görülebiliyor. Taktığınız imitasyon küpeler kulağınıza yara yapıyorsa bu birkaç yöntemi deneyebilirsiniz:

çelik küpe yara yapar mı

çelik küpe yara yapar mı

Şeffaf ojeyle kaplama: Satın aldığınız imitasyon küpelerini takmadan önce şeffaf, besleyici ojeyle küpenin arka kısmını yani kulağınızın içine geçirdiğiniz iğneli kısmını ojeyi sürün ve kuruması için bir kenarda bekletin. Kuruduktan sonra küpelerinizi takabilirsiniz.

Küpenin kulakta yara yapması nasıl önlenir?

Küpenin kulakta yara yapması nasıl önlenir?

Küpeyi dezenfekte etme: Kulaklarınızda yara oluşmasını engellemek için temizliğine de önem vermeniz gerekiyor. Bunun için pamuk yardımıyla küpenin her tarafını iyice silmek gerekir. Ayrıca kulak deliklerinizi de temizleyerek yara ve kızarıklık oluşmasını büyük ölçüde azaltmış olursunuz. 

küpe yara yaparsa

küpe yara yaparsa

"İmitasyon küpeleri" takmadan önce nemlendirici kremle küpelerin delik kısımları ve arka kısımlarına sürün. Küpelere krem sürdükten sonra takmanız kulağınızda oluşabilecek yaraları engelleyecektir.

Muhabbet kuşu bakımı nasıl yapılır? Muhabbet kuşu nasıl yıkanır

İLİŞKİLİ HABER

Muhabbet kuşu bakımı nasıl yapılır? Muhabbet kuşu nasıl yıkanır
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Mira 2 yıl önce

Oje ne alaka demeyin denedim cidden çok yaradı

Toplam 1 beğeni

ada 2 yıl önce

cok yararlı oldu ama oje fikri kafama yatmadı