Derin dondurucuda et nasıl saklanır? Derin dondurucuda et ne kadar süre dayanır?

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurbanda kesilecek kurbanlıklar için buzlukta yer ayarlamak için gereken hazırlıklar yapılmaya başlandı. Kurban bayramında kesilen etleri dondurucularda bozulmadan uzun süre etleri nasıl muhafaza edilir. İşte detaylar:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kurban bayramı 9 temmuz cumartesi günü itibariyle başlıyor. Kurbanda kesilen etlerin dağıtma işlemi bittikten sonra nasıl saklanması gerektiği en çok merak edilen sorular arasında yerini aldı. Kurban etini buzlukta bozulmadan muhafaza etmek pişirmek kadar önemlidir. Et israfını önlemek ve etleri doğru şekilde saklamak için birkaç püf noktasına dikkat etmeniz gerekiyor. Kurbanlık etin parçaları gerektiği gibi ayırdıktan sonra bozulmaması  ve tazeliğini koruması için buzlukta saklamak gerekir. İşte kurban etlerini doğru saklamanın püf noktaları:

KURBAN ETLERİ NASIL SAKLANIR?

- Kurban etleri sıcak ve taze olduğu için bir süre dinlendirdikten sonra buzluğa atmakla daha doğru olur.

- Daha yeni kesilen etleri direk buzluğa atarsanız etler çok hızlı bir şekilde bozulur.

- Kurbandan kesilen büyük parçaları iç kısımlarında hemen donma gerçekleşmeyeceği için koymadan dışarıda gerektiği gibi orta parçalara ayırın ve dinlendirdikten sonra buzluğa yerleştirin.

- Taze eti buzluğa atmak etin sertleşmesine ve tadının bozulmasına da neden olur. Etler yaklaşık 12 saat sonra etlerin dinlenip olgunlaştıktan sonra tüketmek gerekir. 

Et suyu buzdolabında nasıl saklanır? Et suyu buzdolabında bozulmadan ne kadar süre dayanırİLİŞKİLİ HABEREt suyu buzdolabında nasıl saklanır? Et suyu buzdolabında bozulmadan ne kadar süre dayanır

buzlukta et nasıl saklanır

buzlukta et nasıl saklanır

BUZLUKTA ET NASIL NE KADAR SÜRE SAKLANIR?

Kıyma: Kıyma olarak çektiğiniz etleri buzlukta uzun süre saklamak istiyorsanız ilk önce ayrı olarak buzdolabı poşetlerine güzelce yerleştirmeniz gerekir. Böylelikle yemek yapacağınız zaman tek poşet çıkarıp açmış olursunuz.

Buzlukta üst üste yerleştirdiğiniz kıymaların raf ömrü yaklaşık 5-8 aydır.

derin dondurucuda et nasıl saklanır

derin dondurucuda et nasıl saklanır

Kuşbaşı: Kuşbaşı olarak doğradığınız etleri tek kullanımlık olacak şekilde poşetlere yerleştirip dondurucuya atabilirsiniz.

Kuşbaşı doğranmış etlerin buzlukta saklama süresi yaklaşık 12 aydır.

kurban eti kaç ay saklanır

kurban eti kaç ay saklanır

Köfte: Kurban bayramından ayırdığınız etleri çektirip köfte olarak buzlukta saklamak için bir plastik kaba ya da varsa plastik tabağa tek tek dizin. Dizdikten sonra kapağını kapatın ve buzluğa yerleştirin. 

buzlukta et kaç yıl saklanır

buzlukta et kaç yıl saklanır

Parça etler: Buzlukta saklamak istediğiniz büyük parça etleri inceltmek isterseniz dövme bıçağıyla biraz dövebilirsiniz. Dövdükten sonra buzdolabı poşetlerine güzelce yerleştirin ve buzluğa atın.

Parça etlerin raf ömrü yaklaşık 10 aydır.

Kemikli etler: Kurbandan çıkan kemikleri değerlendirmek için öncelikle fırında kızartın. Daha sonra soğumaya bırakın. Kemikler soğuduktan sonra sağlam poşetlere koyup dondurucuya yerleştirin.

Ardından yemeklere ve çorbalara kullanarak ortaya çok lezzetli yemekler çıkarabilirsiniz. Buzlukta kemikleri saklama süresi yaklaşık 8 aydır.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0