Çim adamı nasıl yapılır? Evde çim adam yapmanın püf noktaları nelerdir

Son yıllarda moda akımı haline gelen çim adam 7'den 70'e herkesin hayatına eğlence katmaya devam ediyor. Eski kullanmadığınız ürünleri tekrar kullanarak atmamayı amaçlayan bu akımda çim adam modeli dekoratif ürünler haline dönüştürülüyor. Çok eğlenceli bir süreç haline gelen bu akımda çim adamı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde:

Geçmiş yıllarda okullarda daha çok ödev olarak verilen çim adam artık bir moda akımı haline geldi. Dekoratif ürünler olarak hayatımızın her yerine giren bu eğlenceli süs eşyalarını evimizi süslemek için kullanabilirsiniz. Çim adam modelleri çocuklarla birlikte yapabileceğiniz ve çocukların beceri kabiliyetlerini arttırıcı aynı zamanda eğlenceli aktiviteler arasında yer almaktadır. Son dönemlerde evleri süslemek için çok ilgi çeken çim adamı modelleri hediyelik eşya mağazalarında da satın alabilirsiniz. Eğlenceli bir hobi edinmek isteyenlerin merak ettiği çim adamı nasıl yapılır, sizler için araştırdık. İşte yanıtlar:

Amigurumi Mickey Mouse anahtarlıklar nasıl yapılır?  Mickey minnie detaylı anahtarlık yapımıİLİŞKİLİ HABERAmigurumi Mickey Mouse anahtarlıklar nasıl yapılır? Mickey minnie detaylı anahtarlık yapımı

çim adam nasıl yapılır

çim adam nasıl yapılır

ÇİM ADAMI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

  • - 1 adet naylon çorap
  • - 1 yemek kaşığı çim tohumu
  • - Bir miktar elenmiş talaş veya bahçe toprağı
  • - İspirtolu kalem
  • - Yapıştırıcı
  • - İplik, makas
  • - Çim adamı için pet şişe, saksı, kavanoz veya yoğurt kabı
  • - Çim adamı süslemek için düğme , pul, keçe parçaları, kuru çiçekler, payet, sim. oynayan gözler
  • - Boya kalemleri

çim adam için malzemeler

çim adam için malzemeler

Yapılışı:

- Naylon çorabın burun kısmından başlayarak yaklaşık 20 cm uzunluğunda bir parça kesin. Kestiğiniz parçanın içine çim tohumlarını yerleştirin. En uca gelen çim tohumlarından sonra üstüne talaş veya ayarladığını toprağı ekleyin. 

- Çim adamın başının büyüklüğünü istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ona göre talaş ve toprak ekleyin.

- Ekleme işlemi bittikten sonra çorabın açık olan kısmını iğne iplik yardımıyla güzelce bağlayın. Bağladıktan sonra çim adamınızın baş kısmını ortaya çıkmış oluyor.

çim adamı çeşitleri

çim adamı çeşitleri

- En eğlenceli kısam geldi sıra, Şimdi çim adamı nasıl süslemek istiyorsanız ona göre kara vermeniz gerekir. Çim adamı kız veya erkek olarak süsleyebilirsiniz. Kız yapmaya karar verdiyseniz kırmızı keçeden bir dudak, bocuk veya pullardan bir kolye ya da siyah kumaşlardan hazırladığınız kirpikleri güzelce yerleştirebilirsiniz.

- Eğer çim adamı erkek olarak yapmaya karar verdiyseniz; keçeden bir bıyık ve kalın kaşlar yapabilirsiniz. Gözlüklü bir çim adamı modeli yapmak istiyorsanız ince tel yardımıyla kolayca yapabilirsiniz. Oynayan gözleri son olarak çim adamın baş kısmına yapıştırın. Bittikten sonra çim adamını kafa kısmını gövde kısmına yerleştirme işlemini yapın.

- Çim adamı hayvan olarak ya da değişik figürler şeklinde de yapabilirsiniz. Çocukların sevdiği hayvanların istedikleri gibi yaratıcılıklarını kullanarak yapmalarını olanak tanıyın. Değişik bir çim adam yapmak isterseniz de konserve kutularını kullanabilirsiniz.

çim adam nasıl sulanır

çim adam nasıl sulanır

ÇİM ADAM NASIL SULANIR?

Çim adamın yapımını bitirdikten sonra sulama kısmında geldiğiniz de ise toprağın yapısına göre çok kuruyorsa günde iki kere ama normal şekilde kurumuyorsa günde bir kere sulamanız yeterlidir. Çim adamı mutlaka güneş ışığında koyun ve toprağının nemli olmasına dikkat edin.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0