Evde doğal sivrisinek kovucu nasıl yapılır? Doğal sinek kovucu tarifleri

Genelde yaz aylarında ortaya çıkan ve vücudumuzun bazı yerlerine konup rahatsız eden sivrisinekleri kimyasal yöntemlere gerek kalmadan evde yapacağınız doğal yöntemlerle kolayca kurtulabilirsiniz. Daha çok geceleri rahatsız eden ve kan emen sineklerden kurtulmak isteyenler için evde doğal sivrisinek kovucu nasıl yapılır. Detaylarıyla birlikte araştırdık. İşte yanıtlar:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Culicidae familyasından olan ve iki kanatlılar grubunda yer alan sivrisinekler genellikle uzun ince bacaklı büyük dillerinin olduğu kafaları vardır. Yaz mevsiminde çok sıcaklarda ortaya çıkan sivrisinekler hem rahatsız edici hem de soktuğunda birçok hastalığın taşınmasına sebep olabilir. Mutfakta açıkta koyulan yemeklerinin üzerine üşüşen kan emici sivrisinekler sağlıksız durumlara yol açabilmektedir. Aynı zamanda yatarken sivrisineklerin çıkardığı sesler bazen çok rahatsız olabiliyor. Sineklerin vücudun belirli yerlerini soktuğunda herkesin reaksiyonu aynı olmaz. Soktuğu yerde bazen çok küçük kızarıklık oluşur bazen de şişme ve iltihap oluşur. Sinekleri kovmak için çeşitli kimyasal ürünler bulunmaktadır. Bu ürünlerde bulunan kimyasallar hem cilde uygulandığında hem de solunduğunda ortamda bulunan kişilere zarar verebilir. Bu yüzden evde çok kolay bir şekilde doğal sinek kovucu yapma yöntemlerini sizler için araştırdık. İşte detaylar:

Sivrisinek ve böcekleri doğal olarak uzaklaştıran 15 bitkiİLİŞKİLİ HABERSivrisinek ve böcekleri doğal olarak uzaklaştıran 15 bitki

doğal sivrisinek kovucu nasıl yapılır

doğal sivrisinek kovucu nasıl yapılır

DOĞAL SİNEK KOVUCU NASIL YAPILIR?

- Vücutta salgılanan bazı maddeler sivrisinekleri kovmada etkilidir. Sivrisinekler için sinek kovucu losyonlar yaparken en dikkat etmemiz gereken şey losyonun içinde sinekleri rahatsız edecek kokuları koymaktır.

Kokuları ayaklarıyla alan sinekleri rahatsız edebilecek aromatik bitkisel olan yağlar; lavanta yağı, nane yağı, okaliptus yağı, limon yağı, stronella yağı, portakal yağı, lavanta yağı, biberiye yağı ve nane yağı kullanılabilir.

Okoliptus yağı

Okoliptus yağı

DOĞAL SİVRİSİNEK KOVUCU TARİFİ

1.YÖNTEM

  • - Sinek kovucu için öncelikle boş bir sprey şişesi hazırlayın.
  • - Sprey şişesinin içini su ile doldurun.
  • - Daha sonra sprey şişesinin içine evde bulunan aromatik yağlardan (yukarıda saydıklarımızdan herhangi biri olabilir) yaklaşık 50 damla kadar şişenin içine damlatın.
  • - Ardından şişenin kapağını kapatın ve iyice çalkalayın.

sivrisinekten nasıl korunulur

sivrisinekten nasıl korunulur

  • - Biraz beklettikten sonra evin her tarafına sıkıp kullanabilirsiniz. Böylelikle sineklerden kurtulabilirsiniz. Dilerseniz cildinizin üzerine de sıkabilirsiniz. Aynı zamanda karışım hazırlarken birden fazla aromatik yağ kullanabilirsiniz.

sivrisinekleri karanfil uzaklaştırır mı

sivrisinekleri karanfil uzaklaştırır mı

2.YÖNTEM

  • Sivrisinekleri uzaklaştırmada etkili olan bir diğer yöntem ise karanfildir.
  • Bir limonu ortadan ikiye bölün ve 20-25 tane karanfili limonun üzerine yerleştirin. 

sinek kovucu tarifler

sinek kovucu tarifler

  • Yerleştirdikten sonra odanızın bir kenarına koyun. Yaydığı kokudan dolayı sivrisineklerin gelmesini engelleyecektir.

sivrisinek kovucu nasıl yapılır

sivrisinek kovucu nasıl yapılır

Aedes sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir? Aedes sivrisinek ısırığından korunmanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Aedes sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir? Aedes sivrisinek ısırığından korunmanın yolları
Yeni evleneceklere devletten ikramiye müjdesi! Kimler yararlanabilir ne kadar ödeme yapılıyor?

İLİŞKİLİ HABER

Yeni evleneceklere devletten ikramiye müjdesi! Kimler yararlanabilir ne kadar ödeme yapılıyor?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

Levent 8 ay önce

Yattığınız odaya bir bardakta sirke koyun deneyin sonucunu beğeneceksiniz % yüz etkili cozum

Fehmi 8 ay önce

Yatarken kollarınıza bacaklarınıza sirke sürün yatın hem kaşıntıdan kurtulursunuz hemde sivrisinek ısırmaz aynı zamanda da cin taifesi bulunduğunuz yere uğramazlar çünkü cinler sirkeden nefret ederler.

Cemal 8 ay önce

Bunlardan kurtulmanın yolu tüm küreselcileri bitirdiğinde mutlu bir dünyaya adım atmış oluruz.

vahüt 8 ay önce

Adandakiler sivrisinek değil ejderha.Hiçbişey kesmiyo namussuzları.Sabaha kadar 80 tane öldürdüm,Süpürgeyle süpürdüm bitmedi.

Nil 10 ay önce

Sivri sineği tek uzaklaştiran tütün kolonyası tam 20 yıl önce keşfettim

Toplam 1 beğeni