Güne güzel başlamak için ne yapmalı? Güne güzel başlamanın için bazı ipuçları

Uzmanlara göre sabah nasıl uyandığınız, gün içinde olan enerjinizi etkilemektedir. Sabahları dinç olmak ve zinde uyanmak için sağlam bir uyku çektikten sonra uygulayacağınız birkaç yöntemle hayatın koşturmacasına daha pozitif ve canlı bir şekilde hazırlanmanız mümkün. Yepyeni bir güne daha iyi bir başlangıç yapmak için "yasemin.com" ekibi olarak size birkaç önerimiz var: İşte detaylar:

İş, okul, sorumluluklar, ev, kahvaltı hayatın koşturmasında güne başlamak bazen çok zor oluyor. Çoğu zaman yataktan kalkmak zor geliyor ve bazen dakikalarca boş boş etrafa bakınıyoruz. Kimi zamanda alarm çaldığında alarmı kapatıp tekrar uyuyoruz. İşe ya da okula her gün gidenlerin özellikle kış aylarında en çok zorlandığı şeylerden biri sabah kalmaktır. Her gün sürekli sabahın köründe uyanmak çoğu zaman mutsuz hissetmemize neden olabiliyor. Güne erken başlamak kendimizi daha dinç hissetmemizi sağlar. Bütün bunları yenmenin ve güne pozitif bir şekilde başlamanın bazı yöntemleri bulunuyor. Eğer siz de bunları uygular ve devamını getirirseniz gününüz daha keyifli ve kolay geçirebilirsiniz. İşte güne iyi başlamak için yapmanız gereken, işinize yarayacak bilgiler:

Bölgesel zayıflama için hangi spor yapılmalı? En etkili bölgesel zayıflama yöntemleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERBölgesel zayıflama için hangi spor yapılmalı? En etkili bölgesel zayıflama yöntemleri nelerdir?

güne güzel başlamanın ipuçları

güne güzel başlamanın ipuçları

GÜNE GÜZEL BAŞLAMANIN YOLLARI:

- Her şeyden önce, gerçekten yeterince kaliteli uyku aldığınızdan emin olun.

- Uyandıktan sonra güneşliklerini açın, böylece doğal gün ışığıyla uyanabilirsiniz. Böylelikle sabah ilk iş olarak odanıza güneş ışığı girmesine izin verirseniz, melatonin seviyenizi düşürebilir ve bu da sizi daha az uykulu ve daha enerjik hale getirir.

- Sabah kalkar kalkmaz ılık bir duş alın. Ilık suyun vücuttaki gergin kasları gevşeterek ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olur.

- Yattığınız odayı kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak kokularla doldurun.

- Süper hızlı bir egzersiz yapın. Yürüyüş ya da koşu yapabilir ya da en azından 10 dakika evde egzersiz yapabilirsiniz. En az 3 dakika olsa bile meditasyon yapın, biraz yoga yapın. Hiçbir şey yapmadan, zihnen odaklandığınız bir meditasyon güne başlamak çok güzel yardımcı olur.

sabah dinç kalkmak için ne yapmalı

sabah dinç kalkmak için ne yapmalı

- Ve eğer şu anda herhangi birine veya herhangi bir şeye kızgınsanız, bunu zihinsel olarak bırakmaya çalışın. Sabah uyandığınız da sosyal medya kontrol etmek yerine kitap okumayı tercih edebilirsiniz.

Bir şeyler atıştırıp çıkmak yerine sabahları güzel ve keyifli bir kahvaltı yapmak günün daha güzel geçmesini ve gün içerisindeki olan stresinizi azaltacaktır. 

- Bir kupa çay veya kahvenin tadını çıkarın. Son olarak, gülümseyin, çünkü bu tek başına stresi azaltabilir.

güne güzel başlamanın ipuçları

güne güzel başlamanın ipuçları

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0