Aşurenin kıvamını bozmadan şekeri nasıl dengelenir? Aşure şekerli olursa ne yapılır?

Aşure günü olarak bilinen muharrem ayının 10. gününde birden fazla çeşitten kuruyemiş ve baklagilllerin bir araya gelmesiyle aşure geleneği yapılıyor. Aşure gününün yaklaşmasıyla birlikte aşure yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Eğer aşureyi hazırlarken bir dalgınlık sonucu şekerini fazla kaçırsanız vereceğimiz birkaç detayla şekerini dengeleyebilirsiniz. Detaylar haberimizde...

Aşure günü, İslam tarihi açısından önemli aylar arasında yer alan Muharrem ayının 10. günü olarak kutlanır. Bu yıl Aşure günü Diyanet takvimine göre 28 Temmuz 2023 Cuma gününe denk geliyor. Hadis kaynaklarına göre, Hazreti Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması ve Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'den geçerek İsrailoğullarını Firavun'dan kurtarması hadiseleri de bugünde gerçekleşmiş. Aşure gününün yaklaşmasıyla birlikte aşure malzemeleri kaynatılmak için mutfakta yerini almaya başladı. Kuru kayısı, kuru nohut, kuru fasulye, buğday, incir gibi birçok malzemenin girdiği aşureyi yaparken şeker ve kıvam ölçüsünü doğru ayarlamak çok önemlidir. Muharrem ayında özenerek hazırladığınız aşure fazla yapıldığı zaman dalgınlıkla ya da şekerini fazla kaçırsanız çok basit yöntemlerle şekerini dengeleyebilirsiniz. İşte yanıtlar:

En pratik ve lezzetli şekersiz aşure tarifi! 1 kase aşure kaç kalori? Evde aşure yapımıİLİŞKİLİ HABEREn pratik ve lezzetli şekersiz aşure tarifi! 1 kase aşure kaç kalori? Evde aşure yapımı

en pratik aşure nasıl yapılır

en pratik aşure nasıl yapılır

EN KOLAY AŞURE ŞEKERİ NASIL AYARLANIR?

  • Yaptığını aşurenin şekerini ayarlayamıyorsanız ya da içinde kullanacağınız kuru meyvelerin tatlı olduğundan dolayı içine ne kadar şeker ilave edeceğinize ayarlayamıyorsanız işe doğru ölçü kullanarak başlayın. Ayrıca aşurenin şekerini ayarlamak için ilk olarak aşurenin kıvamını ne çok yoğun ve ne de çok sıvı yapın.
     
  • Orta koyulukta olmasını sağlamak için aşurenin bütün malzemelerini güzelce pişirdikten sonra en son şekeri ilave edin.
     
  • Baklagillerden sonra kuru kayısı ve kuru incir, kuru üzümleri ekleyin.
     
  • Biraz karıştırdıktan sonra aşurenin tadına bakın ve koyacağınız şekeri ona göre ayarlayın.
     
  • Daha sona aşurenin tadına göre koyacağınız şeker miktarını ayarlayıp ekleyin. Güzelce karıştırıp tadına bakarak şekeri eksikse pişirme işlemine devam edin.
     
  • Böylelikle aşurenin kıvamı tam olarak istediğiniz gibi olur. 

AŞURENİN ŞEKERİ EN KOLAY NASIL DENGELENİR?

  1. Aşureyi yaptıktan sonra, şekerini fazla kaçırdığını düşünüyorsanız aşureyi kaselere boşaltmadan önce direk tencerenizin altını yakın. Daha sonra aşurenin içine su ekleyin.
     
  2. Su eklediğiniz aşureyi karıştırın kıvamı tutana kadar pişirin. Aşurenin koyulaşmamasına dikkat edin.
     
  3. Şekerini dengelemek için sıcak su ilave ettiğinizde kıvamı çok sulu bir hale gelirse deneyebileceğiniz bir başka yöntem ise Nişasta eklemek.
     
  4. Aşurenizin ölçüsüne göre biraz nişastayı sıcak suda karıştırarak güzelce çözdürüp aşure tenceresine ilave edip karıştırarak biraz pişirmeye devam edin. 
     
  5.  Aşureye su eklediğiniz halde yine fazla geldiğini düşünüyorsanız ocaktayken haşlanmış buğdayın da bulunduğu sıcak su ekleyebilirsiniz.
     
  6. Böylelikle suyla şeker miktarını dengelerken ilave edeceğiniz haşlanmış buğdayla kıvamını sağlamış olursunuz. 

aşurenin kıvamı nasıl tutturulur

aşurenin kıvamı nasıl tutturulur

Aşure nerede yenir? İstanbul'da aşure yiyebileceğiniz en iyi mekanlar

İLİŞKİLİ HABER

Aşure nerede yenir? İstanbul'da aşure yiyebileceğiniz en iyi mekanlar
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0