Sağlık ocağı kan alma saatleri ne zaman? Sağlık ocağı çalışma saatleri, kaçta açılıyor?

Sağlık ocakları veya diğer adı aile sağlığı merkezleri mahalle, köy ve semt gibi küçük yerleşim yerlerinde sağlık hizmeti veren merkezler olarak adlandırılır. Sağlık ocağında kan alma belirli saatler içerisinde gerçekleştiriliyor. Sağlık ocağı kaçta açılıyor, sağlık ocağı kan alma saatleri ne zaman sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde:

Ülkemizde sağlık ocakları sayısı yaklaşık 6 bin 300 kadardır. Sağlık Bakanlığına bağlı olarak görev yapan sağlık ocakları bir diğer adıyla aile sağlığı merkezleri hastanelerden daha küçük olarak hizmet veren sağlık kuruluşlarıdır. Sağlık ocakları bu dönemde aile hekimliği olarak bütün herkese hizmet ediyor. Aile hekimliği olarak herkesin oturduğu semt ve sokağa göre hizmet ediyor. Bütün herkesin kayıtlı olduğu Aile sağlık merkezi aile hekimliğine E-devlet üzerinden de ulaşıp randevu oluşturabilir. Sağlık ocaklarında kan tahlili, demir eksikliği tahlilleri, evlilik raporu, kolestrol yağ ölçümü, sağlık raporu, gebelik takibi gibi birçok ücretsiz sağlık hizmeti verilmektedir. Son zamanlarda birçok vatandaş tarafından sağlık ocağı çalışma saatleri, sağlık ocağında kan alma saatleri merak ediliyor. Peki Sağlık ocağı kan alma saatleri ne zaman? Sağlık ocağı çalışma saatleri, kaçta açılıyor? İşte yanıtlar:

Eczaneler saat kaçta açılıyor? Eczane açılış ve kapanış saatleri 2021! İLİŞKİLİ HABEREczaneler saat kaçta açılıyor? Eczane açılış ve kapanış saatleri 2021!

Sağlık ocağı kan alma saatleri ne zaman

Sağlık ocağı kan alma saatleri ne zaman

SAĞLIK OCAĞI ÇALIŞMA SAATLERİ

  • Bütün ülke genelinde Aile sağlık merkezleri hafta içi 08.00- 17.00 arası hizmet vermektedir.
     
  • Sağlık ocaklarında öğle tatili arası bulunmaktadır.
     
  • Öğle tatil arası saat: 12.00 13.00 arasındadır.
     
  • Sağlık ocakları hafta sonu cumartesi ve pazar sağlık hizmet vermemektedir.

Sağlık ocağı çalışma saatleri

Sağlık ocağı çalışma saatleri

SAĞLIK OCAĞINDA SAAT KAÇA KADAR KAN TAHLİLİ VERİLEBİLİR?

Sağlık ocaklarında kan verme saatleri sadece sabah 8.30 ve 10.30 arasındadır. Sadece sabahları alınan kan tahlillerinin sonuçları her zaman ertesi gün çıkmaktadır. Kan tahlilini sabah aç karna yaptırmanız gerekiyor. Sadece cuma günü yapılan tahlillerin sonuçları pazartesi günü çıkmaktadır.

Noterler kaça kadar açık? Noterlerin çalışma saatleri ne zaman...İLİŞKİLİ HABERNoterler kaça kadar açık? Noterlerin çalışma saatleri ne zaman...

Sağlık ocağı kaçta açılıyor

Sağlık ocağı kaçta açılıyor

SAĞLIK OCAĞINDA SAAT KAÇA KADAR İDRAR TAHLİLİ VERİLEBİLİR?

Aile sağlığı merkezlerinde aynı zamanda idrar tahlili de yapılmaktadır. Aile hekimi tarafından onaylanan idrar tahlili kan alma saatleri ile birlikte alınmaktadır. 

SAĞLIK OCAĞINDA TAHLİL SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Aile sağlık merkezlerinde alınan kan ve idrar tahlili sonuçlarını E-Nabız sisteminden öğrenebilirsiniz. E-Nabız sistemine çok kolay bir şekilde TC kimlik numarası ile girerek tahliller bölümünden bütün sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Sağlık ocağı kan tahlili sonuçları

Sağlık ocağı kan tahlili sonuçları

SAĞLIK OCAĞI ÜCRETSİZ Mİ?

Aile sağlık merkezlerinde sağlık sigortası olan veya olmayan herkes muayene, kan ve idrar tahlillerini ücretsiz bir şekilde yaptırabilirler.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0