Pencereden boya lekesi nasıl çıkarılır? Pimapen üzerinden boya lekeleri nasıl temizlenir?

Cam üstünde oluşan lekeler oldukça rahatsız edici görüntü oluşturuyor. Pencerelere bulaşan lekelerden kurtulmak bilindiği kadar zor değil. Sağlığımız için zararlı olan kimyasalları kullanmak yerine sağlıklı olan evde doğal yapacağınız karışımlardır. Bunun için uygulayacağınız birkaç basit yöntem bulunuyor. Peki penceredeki boya lekesi nasıl çıkarılır? Detaylar haberimizde...

Bazen ev boyarken camlara ve cam kenarlarına bulaşan inatçı boya lekelerinin çıkarmak sorun olabiliyor. Eğer camlardan boya lekesini çıkartmak için bazı püf noktaları bilinmezse çok yorucu bir hal alabilir. Aynı zamanda boya lekelerini çıkarmaya çalışırken uygulayacağınız yanlış bir yöntem pimapenlerin görünümüne zarar verebilir. Bu yüzden camlarda bulunan boya lekelerini temizlerken bazı detayları bilmeniz ve buna göre birkaç püf noktası uygulamanız gerekiyor. Pencerede yer alan boya lekelerini ilk olarak boya lekelerinden kaynaklı kalın bir tabaka boya yapışıp kurumuşsa kazıma yöntemiyle bundan kurtulmanız gerekiyor. Kazıma işlemini bir maket bıçağı yardımıyla yaptıktan sonra camları boyalardan rahatlıkla temizleme işlemini yapabilirsiniz. Peki pencerelerde oluşan boya lekeleri nasıl çıkar? İşte en pratik yöntemler sizlerle:

Sararmış pimapenler nasıl beyazlatılır? Güneşten yanan pimapenler nasıl temizlenirİLİŞKİLİ HABERSararmış pimapenler nasıl beyazlatılır? Güneşten yanan pimapenler nasıl temizlenir

pencerelerdeki boya lekesi nasıl çıkar

pencerelerdeki boya lekesi nasıl çıkar

PENCERELERDE OLUŞAN BOYA LEKESİ NASIL TEMİZLENİR?

Malzemeler:

  • Maket bıçağı,
  • Temiz bir bez,
  • Bulaşık deterjanı,
  • Sıcak su,
  • Çizmeyen bulaşık teli, 

- Maket bıçağıyla bütün boya lekeleri fazlalıklarını kazıyın.

- Daha sonra sıcak suyun içine biraz bulaşık deterjanı ekleyin.

- Ekledikten sonra bütün leke olan yerleri temiz bez ve deterjan karışı suyla güzelce silin.

- Eğer boya lekeleri çok inatçı ve çıkmıyorsa çizmeyen bir bulaşık teliyle lekelerin olduğu yeri hafif bir şekilde ovalayarak çıkarabilirsiniz.

► Tiner: Bir diğer yöntem inatçı boya lekelerini tiner kullanarak çıkarmaktır. Tiner boya tarzındaki maddelerin çıkartılmasında çok etkilidir. Pencerelerde oluşan bütün boya lekeleri hızlıca çıkarır. Pencerelerdeki boya lekeleri çıkarmak bir bezin üzerine biraz tiner koyun ve lekenin bulunduğu alana direk uygulayın. 

tiner ile boya lekelerini çıkarma

tiner ile boya lekelerini çıkarma

► Arap sabunu: Arap sabunu evin birçok alanını temizlerken kullanılmaktadır. Arap sabunu aynı zamanda camların temizliğinde de oldukça etkilidir. Arap sabunu su ile karıştırın ve bulaşık süngeri yardımıyla lekeli olan bütün bölgeler temizlenir. 

► Aseton: Aseton tırnaklarımıza sürdüğümüz ojeyi çıkarmanın yanı sıra aynı zamanda yağlı boyalarından oluşan lekeleri çıkarmada oldukça etkilidir. Asetonu bir bulaşık süngerinin üzerine biraz döküp lekelerin üstünü ovalayarak lekelerden kurtulabilirsiniz. Ardından mutlaka temiz bir suyla camları silmeyi unutmayın. 

DOĞAL YÖNTEMLER

►Çamaşır Deterjanı ve Soda: Soda ve çamaşır deterjanını aynı oranda bir kaba koyun ve karıştırın. Macun bir kıvam alması için biraz su ekleyin. Daha sonra camların yüzeyine sürün ve 45 dakika kadar bekletin. Daha sonra nemli bir bulaşık süngeriyle bütün yüzeyleri silin.

doğal yöntemlerle cam temizliği

doğal yöntemlerle cam temizliği

Marin stil nedir? Marin ev dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Marin stil nedir? Marin ev dekorasyonu nasıl yapılır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Setenay 2 yıl önce

Bu faydalı bilgiler için teşekkür ederiz.