Kahve öğütme dereceleri! İyi bir kahve için kahve öğütme derecesi önerileri

Hemen hemen herkesin tiryakisi olduğu kahvenin farklı öğütme dereceleri bulunuyor. Kahve severler az öğütülmüş, orta öğütülmüş ve kalın öğütülmüş gibi birçok farklı şekilde kahveyi tüketiyor. İyi bir kahve yapmak isteyenler için kahve öğütme derecelerini araştırdık. İşte, iyi bir kahve yapabilmek için kahve öğütme şekilleri...

Yetiştirildiği bölgenin iklimi ve toprak yapısı kahve çekirdeğinin tadını, aromasını ve içerdiği kafein miktarını farklı yapılıyor. Kahve çekirdeklerinden en çok sevileni Coffea Arabica ve Coffea Canephora’dır (Robusta) olarak biliniyor. 40 yıl hatırı olduğu söylenen kahvenin, çekirdeklerini hafif, orta ya da ağır sevdiğiniz tada göre öğütme dereceleri bulunuyor. Kahveler ayrıca işleme, geleneksel hazırlama ve pişirme yöntemlerine göre; Türk kahvesi, Mırra, Etiyopya kahvesi gibi ya da içerisine eklenen süt, çikolata, şeker gibi besinlerle moccha, macchiato, latte gibi farklı birçok şekilde yapılmaktadır. Yasemin.com ekibi olarak sizler için kahve öğütme dereceleri nasıl olmalı? tüm merak edilenleri sizler için araştırdık.

Hangi kahve kaç kalori? En çok içilen kahvelerin kalori tablosu! Diyet yaparken hangi kahve?İLİŞKİLİ HABERHangi kahve kaç kalori? En çok içilen kahvelerin kalori tablosu! Diyet yaparken hangi kahve?

kahve öğütme dereceleri

kahve öğütme dereceleri

TÜRK KAHVESİ ADINI NASIL ALMIŞTIR?

PRATİK BİLGİ: 'Türk kahvesi' adını, Türklere özel olarak cezvede kaynatılıp pişirilme yönteminden aldığı bilinir. Daha sonra Londra da ve zamanla birçok Avrupa şehrinde hazırlama ve pişirme yönteminden kaynaklı Türk kahvesi olarak bilinmeye başladı. 

Kahveyi kalın ve ince olarak çekilebiliyor. Kahveyi 7 farklı boyutta öğütme işlemini yapabilirsiniz. Kahvenin içiminin yumuşak ve sert istediğiniz kıvamda olmasını sağlayacak en önemli nokta kavurma derecesidir. İşte iyi bir kahve için bilmeniz gereken öğütme dereceleri:

► Ekstra ince öğütülmüş kahve

ince öğütülmüş kahve

ince öğütülmüş kahve

Kültürümüzle adeta bir bütün olan Türk kahvesinin un kıvamındaki öğütme şeklidir. Esprresso kahvesinden bile daha ince öğütülür.

► İnce öğütülmüş kahve

en lezzetli kahve öğütme dereceleri

en lezzetli kahve öğütme dereceleri

İnce öğütülmüş kahve Espresso makinesi ve moka pot'ta kullanabileceğiniz öğütme şeklidir. Türk kahvesinden biraz daha büyük çekilir.

► Orta ince öğütülmüş kahve 

Orta öğütülmüş kahve sifon kahve için öğütülen kahve şeklidir. Pişirme tekniği biraz moka pot ile benzerlik taşımaktadır.

► Orta öğütülmüş kahve

filtre kahve nasıl öğütülür

filtre kahve nasıl öğütülür

Orta öğütülmüş kahve damlama yöntemi ile hazırlanan kahve olarak bilinir. Kahve filtrenin içinde kalarak daha iyi bir lezzete sahip olur.

► Orta kalın öğütülmüş kahve

Orta kalın öğütülmüş kahve Chemex kahve için kullanılması gereken kahve olarak bilinir. Aynı zamanda kalına yakın kahve olarak da isimlendirilir.

► Kalın öğütülmüş kahve 

Kalın öğütülmüş kahve french press için gerekli olan kahve çeşididir. Kalın öğütülen bu kahve özelliği french filtresinden sızmadan direk aşağı iner.

Ekstra kalın öğütülmüş kahve

Ekstra kalın öğütülen bu kahveyi demlerken uzun bir süre demlemeye bırakmak gerekir. Genelde Cold brew'de kullanılan bu öğütme yaklaşık 10 saat boyunca demlenmesi gerekir.

En kolay filtre kahve nasıl yapılır? Filtre kahve yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

En kolay filtre kahve nasıl yapılır? Filtre kahve yapmanın püf noktaları
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0