Sonbahar mevsiminde ekilecek olan çiçekler nelerdir? Sonbaharda ekebileceğiniz 5 bitki

Sonbahar mevsiminde çiçek yetiştirmek ve için balkonunuzda ya da varsa terasınızda küçük bir köşe ayarlayabilirsiniz. Balkonunuza renk katacak sonbahar çiçeklerinden orkide, lale ve zambak gibi muhteşem güzellikte olan çiçekleri ekebilirsiniz. Peki, sonbahara renk katacak olan birbirinden güzel ekilen çiçekler nelerdir? Detaylar haberimizde:

Sonbahar aylarında ekebileceğiniz birbirinden güzel çiçekler bulunuyor. Mevsimlerin en güzeli olan sonbaharda en güzel tohumları bugünlerde ekilen bitkiler önümüzdeki baharda renkleriyle sizi kendilerine hayran bırakacak. Hayatımızı her dönem güzelleştiren çiçekler aynı zamanda kokularıyla da evinizi ve balkonunuzu güzelleştiriyor. Bahçe ve balkonları daha keyifli bir hale getirecek ve sonbahar mevsiminin kasvetli havasını anında çiçeklerle değiştirebilirsiniz. Sonbahar aylarında renk değiştiren çiçekler ve bu mevsime canlılık katan çiçeklerin bakımı doğru yapıldığı takdirde mükemmel sonuç alabilirsiniz. Sonbahar aylarında da dökülen yapraklara inat bahçenizi ve balkonunuzu rengarenk yapacak birbirinden güzel ve soğuk havalara karşı dayanıklı olan çiçek türlerini sizler için derledik. 

Eylül ayında bahçede ne yapılır? Eylül ayında bahçe bakımında bazı detaylarİLİŞKİLİ HABEREylül ayında bahçede ne yapılır? Eylül ayında bahçe bakımında bazı detaylar

KASIMPATI

sonbaharda ekilecek çiçekler

sonbaharda ekilecek çiçekler

Kasımpatı çiçeği beyaz, sarı ve pembe renkleri ile balkon çiçekleri arasında en fazla sevilen ve tercih edilen çiçeklerden birisidir. Kasım aylarında birdenbire açmasıyla bilinen kasımpatı çiçeği açtığı zaman mükemmel görüntüsüyle herkesi büyülüyor. Kasımpatı çiçeğinin bakımı son derece kolay ve zahmetsizdir. Her ortamda yetişebilen ve soğuğa karşı oldukça dayanıklı olan kasımpatı çiçeği sonbahar aylarında oldukça öne çıkan eşsiz bir çiçektir.

ÇUHA ÇİÇEĞİ

çuha çiçeği bakımı nasıl yapılır

çuha çiçeği bakımı nasıl yapılır

Balkon çiçekleri arasında en dayanıklı çiçekler arasında olan çuha çiçeği aynı zamanda muhteşem renkli görüntüsüyle adeta büyülüyor. Çuha çiçeği, eylül veya ekim aylarında ekimi yapılır ve kasım ayında çiçek açar. Çuha çiçeği mayıs ayına kadar çiçeklerini capcanlı korumayı başarır. 

GÜNEŞ ŞAPKASI

Sonbahar mevsimi çiçekleri arasında şekli itibarı ile muhteşem eşsiz sarı tonlarıyla adeta yıldız gibi parlayan güneş şapkası bir hayli ilgi çekiyor. Kuzey Amerika'da yetişen güneş şapkası çiçeği sarı yaprakları ve ortasındaki kahverengi gövdesi balkon ve bahçeleri cennet bahçesine döndürmektedir. 30-60 cm arası uzunluğa ulaşabilen güneş şapkası eylül ayında çiçeklenir.

BAHÇE MENEKŞESİ

Sonbaharın kasvetli havasına inat balkonları renkleriyle capcanlı yapıyor bahçe menekşesi. Ekim – Mayıs aylarında çiçek açan bahçe menekşesi farklı renk seçenekleri her ortama uyum sağlayabiliyor. 

SARAYPATI

Saraypatı sonbahar aylarında açan çiçekler arasındaki bakımı en kolay olan çiçekler arasında yer alıyor. Aynı zamanda en renkli bitkilerden. Aynı zamanda soğuk havalara karşı dayanıklı olduğu için çok tercih edilmektedir. Kırmızı, eflatun ve beyaz gibi farklı renklere sahip saraypatı ile balkonunuzda renkli ve değişik bir ortam yaratabilirsiniz.

ABELYA

Temmuz – Ekim ayları arasında çiçek açan Abelya, gösterişli ve renkli duruşu ile balkonlarda yerini alan çiçeklerden biridir. Dağınık görüntüsü ile farklı bir hava yaratan Abelya çiçeği, özellikle nemli bölgelerde daha iyi yetişir. -10 derece sıcaklığına kadar dayanabilen Abelya çiçekleri sonbahar ve kış aylarında da güzel görüntüsünü ilgi çekmeye devam ediyor.

Okul döneminde çocukların sosyal medya, bilgisayar, telefon kullanımı nasıl olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Okul döneminde çocukların sosyal medya, bilgisayar, telefon kullanımı nasıl olmalı?
Tespih çekmek farz mıdır? Namazdan sonra yapılan tesbihat sünnet midir?

İLİŞKİLİ HABER

Tespih çekmek farz mıdır? Namazdan sonra yapılan tesbihat sünnet midir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0