Masterchef jürisi Mehmet şef'ten taze balık seçmenin püf noktaları

Herkesin severek izlediği ve masterchef yemek yarışmasında hem dünya mutfağından hem de şeflerin imzası olan birçok çeşit yemek yapılıyor. Yemekler yapılırken aynı zamanda birçok yemek hazırlama aşamasında birçok püf noktası da gösterilmektedir. Ünlü şeflerin mutfakta bilinmesi gereken pratik bilgileri anlatmasıyla yemek yapmak daha kolay hale geliyor. Mehmet şef'in balık nasıl seçimi anlatımı haberimizde:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Herkes tarafından sevilen Masterchef Türkiye'de her bölümünde gergin ve heyecan dolu anlar yaşanıyor. Masterchef yarışmasında ünlü şeflerden daha önce hiç duymadığımız birçok şey öğreniyoruz. Birbirinden pratik ve kolay püf noktaları verilen yemekleri aynı zamanda içinde kullanacağımız malzemeleri taze seçilmesi konusunda da birçok bilgi öğreniyoruz. Balık mevsiminin de gelmesiyle birlikte en çok merak edilen şeylerden biri taze balık seçimidir. Peki taze balık nasıl seçilir? İşte Mehmet şef'ten balık nasıl seçilir bazı detaylar:

TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR?

⇒ Mehmet şef ,balık seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç detay bulunduğunu belirterek: Balık tezgahına gittiğinizde balığın gözlerinin mutlaka parlak olması gerekiyor.

⇒ Parmağınızla balığa bastırdığınızda derisinin içe batmaması lazım.

⇒ Büyük balıkları mutlaka balıkçınız da porsiyonlara böldürün çünkü siz porsiyonlara ayırdığınız zaman çok et firesi verebilirsiniz. Bu da daha az balık tüketmenize neden olabilir.

⇒ Balıkların solungaçları ise kan kırmızısı olmalıdır.

⇒ Balıkları mutlaka ve mutlaka pişirme tekniğine göre uygun yapın. Her balık tavada kızarmaz mesela; palamudu tavada yapacaksanız, barbunu ızgara yapmanız gerekir. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0