Tost makinesi nasıl temizlenir, plakaları nasıl çıkar? Tost makinesini temizleme püf noktaları

Mutfaklarda sıklıkla kullanılan elektronik aletler belirli aralıklarla temizlenmesi gerekiyor. Bunların arasında yer alan tost makinesinde ekmek kırıntıları ve yağ kalıntıları zamanla birikir. Akif olarak kullanılan tost makineleri eğer sürekli temizlenmezse kirler içinde birikerek çok zahmetli bir hale gelebilir. Peki tost makinesi nasıl temizlenir, tost makinesini temizlemenin püf noktaları nelerdir? İşte yanıtlar

Günlük hayatta mutfaklarda en çok kullanılan eşyalar arasında yer alan tost makineleri üzerinde biriken kirleri çıkarmak zorlayıcı olabiliyor. Aktif kullanılan tost makineleri sadece ekmekle tost yapmak değil üzerince birçok şeyi pişirmek için de kullanılmaktadır. Genellikle koyu renkte oldukları için çok fazla kir göstermeseler de sık kullanıldıkları için tost makineleri düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Böyle olunca da tost makinelerinde birçok leke ve kalıntı meydana geliyor. Tost makinelerinin genel olarak her kullanım sonrası hijyen ve sağlık açısından temizlenmesi gerekir. Tost makinesi temizliği sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli şey, elektrikli bir cihaz olduğu için makineyi suya koymamaktır. Tost makinelerin temizlemeyi daha kolay hale getirmek isterseniz plakalarını çıkararak bulaşık deterjanı ve bir sünger yardımıyla temizleyebilirsiniz. Peki, tost makinesi nasıl temizlenir? Pratik tost makinesi temizleme yöntemleri nelerdir? Tost makinesi temizliğinden sıkılanlar için detaylar haberimizde:

tost makinesi nasıl temizlenir

tost makinesi nasıl temizlenir

► TOST MAKİNESİ NASIL TEMİZLENİR?

1. Yöntem:

Kirlenen tost makinesini temizlemek için ilk olarak cihazı çalıştırın. Tost makinesi biraz ısındıktan sonra fişini çekin ve hızlıca birkaç kağıt havluyu ıslatın. Islattıktan sonra ıslatmış olduğunuz havlu kağıtları makinenin içine serin. Makinede tost yapar gibi üst kapağını kapatın. Yaklaşık birkaç dakika beklettikten sonra makinenin kapağını açın. Koymuş olduğunuz ıslak kağıt havluların bütün yağı kolayca çektiğini göreceksiniz. Ardından geri kala makineni kapaklarını silin ve kurutun. İşte bu kadar...

2. Yöntem:

Tost makinenin plakaları çıkıyorsa büyük bir kaba sıcak su koyup plakaları içine koyun. Ardından suyun içine deterjan ekleyin ve plakaları yaklaşık 1 saat suda bekletin. Sıcak su ve deterjan sayesinde plaka üstündeki bütün lekeler yumuşayacaktır. Yumuşayan lekeleri sünger yardımıyla ya da bir fırçayla güzelce ovalayıp temizleyebilirsiniz. Ardından bol su ile yıkayın. İşte bu kadar basit. 

Sonbahar'da okunması gereken kitaplar! Mutlaka herkesin okuması gereken kitaplar!

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahar'da okunması gereken kitaplar! Mutlaka herkesin okuması gereken kitaplar!
Kırmızı Oda'nın Mehmet'i Salih Bademci kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı Oda'nın Mehmet'i Salih Bademci kimdir? Kaç yaşında ve nereli?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0