Çalınan telefon nasıl bulunur? Kayıp ve çalıntı telefonumu nasıl bulabilirim

Hemen hemen herkesin akıllı telefon kullandığı günümüz teknolojisinde telefonlar hayatımızın içinde yerini aldı. Bizim için her şey olan bu telefonlarda kişisel hesaplarımız, banka hesaplarımız, gibi birçok özel bilgi içinde yer alıyor. Bu yüzden akıllı telefonların çalınması durumunda ne yapılması gerektiğini herkesin bilmesi gerekiyor. Peki kaybolan ya da çalınan telefon nasıl bulunur? İşte yanıtlar:

Dünyada milyonlarca insanın kullandığı akıllı telefonları takside ya da restoranda unutmayan, telefonu çalınan ya da bir yerlerde düşüren binlerce insan bulunuyor. Türkiye’de 80 milyona yakın cep telefonu abonesi bulunuyor.  Birçok kişi telefonunu kaybettiğinde ya da çalındığında ne yapacağını bilmiyor. Kayıp ya da çalıntı gibi sebeplerden ötürü telefonsuz kalmak ve pahalıya satın alınan telefonları kaybetmek çok can sıkıcı olabiliyor. Kaybolan ya da çalınan telefonunuzu bulabilmenizi ya da kullanıma kapattırabilmenizi sağlayacak birkaç yöntem bulunuyor. Yasemin.com ekibi olarak sizler için çeşitli yöntemleri derledik:

Telefonumu nasıl bulabilirim

Telefonumu nasıl bulabilirim

KAYIP VE ÇALINTI TELEFON NASIL BULUNUR?

İOS işletim sistemli iPhone cihazlarınızı veya Android işletim sistemli Samsung, Xiaomi gibi diğer akıllı telefonlarınızı rahatlıkla bulabilirsiniz. 'telefonum nerede?' sorusunu sorduğunuz an, cevabı başka bir cihazdan veya bilgisayarınızdan öğrenebilirsiniz. 'telefonum nerede?' sorusunun cevabı için cihazlarınızın telefonum nerede uygulaması üzerinden kayıp telefon bulma yöntemlerini detaylandırdık.

İPHONE'UMU BUL NASIL KULLANILIR?

Kayıp veya çalıntı iPhone akıllı telefonu bulmak için uygulayabileceğiniz iki yöntem bulunuyor. Kayıp veya çalınan iPhone'unuzu başka bir iPhone, iPad'de ya da iCloud web sitesi üzerinden kolaycca bulanız mümkün.

Başka birinin kullandığı iPhone ya da iPad üzerinden:

- Ana ekranda bulunan "iPhone'umu Bul" uygulamasını açın.
- iCloud ID bilgilerinizle giriş yapın.
- Çıkan cihazlar arasından kendinizinkini seçin.
- İşlemler menüsünü açın.
- Bu yöntemle cihazınızın yükselen bir sesle çalmasını sağlayabilir, haritada nerede - olduğunu görebilir, cihazdaki tüm bilgileri silebilir veya cihaz ekranında görünmesi için bir telefon numarası yazabilirsiniz.

İCLOUD İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN BULMAK İÇİN:

- iCloud internet sitesini açın.
- iCloud ID bilgilerinizle giriş yapın.
- "iPhone Bul" seçeneğine tıklayın.
- "Tüm Cihazlar" menüsünü açın.
- Çıkan cihazlar arasından kendinizinkini seçin.
- Bu yöntemle cihazınızın yükselen bir sesle çalmasını sağlayabilir, haritada nerede olduğunu görebilir, cihazdaki tüm bilgileri silebilir veya cihaz ekranında görünmesi için bir telefon numarası yazabilirsiniz.

Bu iki yöntemi de kullanırken dikkat etmeniz gerekenler:

Iphone'unuzdaki ayarlar menüsünden 'iPhone'umu bul' özelliğini aktif hale getirmelisiniz. iCloud giriş bilgilerinizİ mutlaka unutmamalısınız.

SAMSUNG TELEFONUMU BUL NASIL KULANILIR?

- Samsung Find My Mobile internet sitesini açın.

- Samsung ID bilgilerinizle giriş yapın.

- Çıkan cihazlar arasından kendinizinkini seçin.

- Bu yöntemle cihazınızın haritada nerede olduğunu görebilir, yükselen bir sesle çalmasını sağlayabilir, ekranınızı kilitleyebilir, verilerinizi yedekleyebilir ya da tamamen silebilirsiniz.

- Kapalı telefonun yerini bulma için Samsung Find My Mobile özelliğini kullanırken şunlara dikkat etmeniz gerekmektedir:

- Ayarlar menüsünden Find My Mobile özelliğini aktif hale getirmelisiniz. Find My Mobile hizmetini kullanmak için telefonunuzun internete bağlı olmasına dikkat etmelisiniz.

ANDROİD TELEFONUMU BUL NASIL KULLANILIR?

- Google Cihazımı Bul internet sitesini açın.
- Google Account'a girerek Google hesap bilgilerinizle giriş yapın.
- Sol tarafta çıkan cihazlar arasından kendinizinkini seçin.
- Bu yöntemle cihazınızın haritada nerede olduğunu görebilir, yükselen bir sesle çalmasını sağlayabilir, verilerinizi silebilir, kilitli ekranında görünecek bir telefon numarası ekleyebilir ya da mesaj gönderebilirsiniz.

Çalıntı telefon bulma için bu yöntemi denerken dikkat etmeniz gerekenler:

Ayarlar menüsünden 'Google Cihazımı Bul' özelliğini aktif hale getirin. Konum servisini açık bırakmanız gerekiyor. Google cihazımı bul hizmetini kullanmak için telefonunuzun internete bağlı olması gerekiyor.

Turuncu ile ev dekorasyon fikirleri

İLİŞKİLİ HABER

Turuncu ile ev dekorasyon fikirleri
Stiliyle modaya yön veren ünlü isimler

İLİŞKİLİ HABER

Stiliyle modaya yön veren ünlü isimler
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0