Bütün tavuk nasıl parçalanır, tavuk nasıl açılır? En kolay bütün tavuk açma yöntemleri

Sofraların vazgeçilmez ürünü olan tavuğu her bölümünü ayrı olarak birçok şekilde pişirip yemek mümkün. Tavuğun parçalarını tek tek almak yerine bütün olarak tavuk alıp evde kendiniz kolayca parçalara ayırabilir nasıl ayrılır, tavuk nasıl açılır? İşte en kolay tavuk açma yöntemleri haberimizin içeriğinde:

Tavuk, bütün dünyada en çok tüketilen gıdalardan biridir. Protein bakımından iyi bir besin kaynağı olan tavuk eti aynı zamanda, özel vitamin ve mineraller bakımından da zengin zengin bir gıdadır. Bu özellikleri sayesinde tavuk eti, kolesterolün ve tansiyonun kontrol altına alınmasına sağlamaya yardımcıdır. Kırmızı ete nazaran daha kolay hazmedilen ve yağ oranı daha düşük olan tavuk etinin kilo vermeye de yardımcı olduğu bilinmektedir. Tavuğu marketlerden bütün olarak poşet içinde aldığınız zaman nasıl doğranması gerektiği konusunda bilginiz yoksa bu haber tam size göre. Düzgün parçalanmayan tavuk, yemeklerde istenilen lezzeti veremez. Ayrıca doğru bir şekilde parçalara ayrılamayan tavuk yanlış kesmeler sonucu ziyan olabilir. Tavuğu bölerken oluşabilecek israfa karşı size vereceğimizi bazı tekniklerle kolayca tavuğu parçalara ayırabilirsiniz. Bütün bir tavuğun doğru bir şekilde nasıl parçalanır, bütün tavuk nasıl ayrılır? İşte bütün tavuk ayırma ile ilgili merak ettiğiniz her şey:

Tavuk nasıl parçalanır

Tavuk nasıl parçalanır

BÜTÜN TAVUK DOĞRU ŞEKİLDE NASIL PARÇALANIR?

Bütün tavuğu kolayca parçalamak için birkaç tekniği bilmeniz gerekiyor. İlk olarak tavuğu kolay kesmek için keskin ve sivri uçlu sağlam bir bıçak gerekiyor. Bu yüzden  doğru bıçak seçmeyi unutmayın.

Daha sonra tavuğu güzelce yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Ardından kesme tahtasının üzerine tavuğun göğüs kısmı üst tarafa gelecek şekilde yerleştirin. 

Bütün tavuk nasıl kesilir

Bütün tavuk nasıl kesilir

Kesme tahtasına yerleştirdiğinizi tavuğun butlarını elinizle hafifçe çekerek vücudundan ayırmaya çalışın. Daha sonra tavuğun derisini göğüs ile baget arasından bıçağın ucuyla çizerek kesin.

Kestikten sonra tavuğu yan çevirip butları tersine çevirip bastırarak, kalça kemiklerinin yuvalarından çıkacak şekilde tamamlayın. Bu işlemi gerektiği gibi doğru bölümden gerçekleştiriyorsanız, kemik yuvasından çıktığındaki sesi kolayca duyabilirsiniz.

Kemik gelen sesle birlikte doğru şekilde çıkardıktan sonra eklem kısımlarını ve deriyi bıçakla kesip tavuğun butlarını gövdeden ayırıp kenara alabilirsiniz.

Daha sonra tavuğun kanat kısımlarına geldiğinizde direk kanatları havaya kaldırıp  bıçak ile eklem yerlerini kesebilirsiniz. Eklem yerlerini kestikten sonra kanatları da gövdeden ayırıp kenara alabilirsiniz.

Kanatları da hallettikten sonra tavuğun göğüs kafesini yukarıdan aşağı doğru olacak şekilde düzgün kesmeye çalışın. Omuz bağlarını da keserek göğüs etini sırt kemiklerinden ayırma işlemini yapın. Kestikten sonra göğüs bölümünün derili olan kısmı alta gelecek şekilde tahtaya açın. Ortadaki lades kemiğini bıçak yardımıyla eti zedelemeden çıkarın. Daha sonra  göğsü ortasından yukarıdan aşağı kesip iki parçaya ayırabilirsiniz.

Ayrıca isterseniz tavuk göğüsleri derisi üste gelecek şekilde alt üst edip kemiğin hizasından verev keserek tekrar kesip bölme işlemi yapabilirsiniz.

Tavuğun butları da kalça ve baget olarak ayırmak için, parçaları derileri alta gelecek şekilde kesme tahtasına yerleştirip beyaz yağ çizgisi hizasında kesip işlemi tamamlayabilirsiniz.

C vitamin deposu: Portakalın faydaları nelerdir? Her gün bir bardak portakal suyu içerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

C vitamin deposu: Portakalın faydaları nelerdir? Her gün bir bardak portakal suyu içerseniz...
Bakteri ve virüs öldüren ev yapımı sprey tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Bakteri ve virüs öldüren ev yapımı sprey tarifi
Uzun ömürlü süt ve taze süt arasındaki fark nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Uzun ömürlü süt ve taze süt arasındaki fark nedir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0