Közlenmiş biber nasıl kolayca soyulur? Közlenmiş biber soymanın en kolay yolu

Son derece lezzetli olan biberi közlerken kolayca soymak birçok kişiyi bazen zorlayabiliyor. Salatalarda ve birçok yemekte ya da yoğurtlu sosla kullanılan közlenmiş biberi çok kolay bir şekilde soymak ister misininiz? İşte közlenmiş biber en kolay şekilde soyma yöntemleri sizlerle:

Çok lezzetli ve bir o kadarda pratik mutfak lezzetlerinden biri olan közlenmiş biberler yemeklerin yanına, salatalara çok yakışan lezzetler arasında. Közlenmiş biberlerin fırında pişirdikten sonra kolayca soymak isterseniz uygulayacağınız birkaç püf noktasıyla kolayca soyabilirsiniz. Meze olarak kullanılan ve yoğurtlu salatalarda patlıcanlarla da birlikte servis edilen közlenmiş biberi soyup kış mevsiminde tüketmek için dondurucuya koyabilirsiniz. Peki mutfakta zaman kaybetmeden kolayca közlenmiş biberi soymak için ne yapmalı, közlenmiş biber nasıl soyulur Detaylar haberimizde:

Közlenmiş biber nasıl soyulur

Közlenmiş biber nasıl soyulur

KÖZLENMİŞ BİBER EN KOLAY NASIL SOYULUR?

Biberleri yağlı kağıt serili tepsinin içine dizin. Daha sonra üstlerine çatalla delikler açın. Hepsinin üzerini tek tek sıvıyağ sürün. Bu şekilde fırında ya da ocağın üzerinde közleyin. Biberlerin tamamen közlendiğinden emin olduktan sonra alın ve soymaya başlayın. Üstlerine sürdüğünüz sıvıyağ sayesinde biberlerin üzerinde bulunan fazla kabukların kolaylıkla soyulduğunu göreceksiniz. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0