Ramazanda evde pide nasıl yapılır? Pide yapmanın püf noktaları nelerdir

Herkes tarafından çok sevilen ve kültürümüzün bir parçası olan pide yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuştur. Pideyi evde yapmak her ne kadar zor gibi görünse de size önereceğimiz birkaç teknik ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Günün her saatinde tüketebileceğiniz birbirinden lezzetli olan kıymalı pide nasıl yapılır? Evde pide yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte yanıtlar:

Ülkemizde herkes tarafından çok sevilen ve her yöreye farklı yapılan pideler Türk mutfağının olmazsa olmaz yiyecekleri arasında yer alıyor. Herkes tarafından sevilen ve milli bir yiyeceğimiz haline gelen pidenin kaşarlısı, kıymalı ve kuşbaşılı gibi her yöreye farklı birçok çeşidi bulunuyor. Çok uğraştırıcı gibi görünse de pide salonlarından çıkmış gibi çok lezzetli pideleri evde kolayca yapmanı mümkün. Her damak lezzetine hitap eden evde kıymalı pideyi kolayca yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Kıymalı pide malzemeleri hemen her evde bulunan malzemeler olduğu için rahatlıkla evde yapabilirsiniz. Peki ramazan ayında pide yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte yanıtlar:

Tost peyniri nedir? Kaşar peyniri ile tost peyniri arasındaki fark nedir?İLİŞKİLİ HABERTost peyniri nedir? Kaşar peyniri ile tost peyniri arasındaki fark nedir?

Evde pide nasıl yapılır

Evde pide nasıl yapılır

EVDE PİDE YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Pide yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası hamur yoğurma işlemini doğru yapmaktır.

Evde pide hamuru yapmaya başlarken sadece konulması gereken temel malzemelerle yoğruma işlemini gerçekleştirmek daha doğru olur.

- Hamurun içerisine süt, yoğurt gibi malzemeler katıldığı zaman pide hamuru çok kabarıp ekmek lezzetine dönüşebiliyor. Bu yüzden pide hamurunu hazırlarken harca uygun olmasını harcı kaldırabilecek ve pişince çıtır çıtır kalıp kurumayacak olması en önemli detaylardan birdir.

Pide hamurunun içine sadece un, su, tuz, maya ve toz şeker koyup hamuru yoğurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer püf noktalarından bazılar aşağıda yer alıyor. Bunlar:

Evde pide yapmanın püf noktaları

Evde pide yapmanın püf noktaları

1) Pideye koyacağınız etin biraz yağlı olması gerekiyor. Buna dikkat ettikten sonra öncelikle soğan, domates ve biberi çok ince bir şekilde doğrayın. Hazırlayacağınız iç harcının içi biraz hafif sulu olması gerekiyor. Köfte harcı kadar katı olmasın. Bir de soğanı bol kullanırsanız pide daha çok lezzetli olacaktır.

2) Pidenin pişirilme süreci de çok önemli. Pide yüksek ısıda, çabuk pişirilmesi gerekiyor. Pide en az 300 C de pişirmeniz gerekir. Aynı zamanda fırın tepsisi güzelce yağlayın. Eğer yağlı kağıt kullanmayı düşünüyorsanız bile tepsinin alt kısmını yağlamayı unutmayın.

3) Hazırladığınız pide hamurunun daha lezzetli olması için güzelce dinlendirilmeli ve mayalanması sağlanmanız gerekiyor. Ayrıca, hamurun kenarları kabarık bırakılıp, içine harcı yayıp dikkatli bir şekilde pişirmeniz gerekiyor. Piştikten sonra tereyağı ile  yağlayabilirsiniz.

4) Pide yapımında kullanacağınız et çok yağlı değilse iç malzemeye 3-4 kaşık zeytinyağı ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar... Afiyet olsun

en kolay pide yapımı

en kolay pide yapımı

KEYİFLİ BİR RAMAZAN GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE...

En kolay sulu yemek tarifleri! Herkesin mutlaka bilmesi gereken pratik yemekler

İLİŞKİLİ HABER

En kolay sulu yemek tarifleri! Herkesin mutlaka bilmesi gereken pratik yemekler
Canan Karatay tüm hastalıkların temeli kabızlık hastalığı dedi! Peki kabızlık nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay tüm hastalıkların temeli kabızlık hastalığı dedi! Peki kabızlık nasıl geçer?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Mustafa 2 yıl önce

Bir de ne kadar un, tuz, şeker, maya vs koyulduğunu yazsanız daha faydalı olur gibi.

Toplam 1 beğeni

zafer gülten 3 yıl önce

aslında basit,fırından ekmek hamuru al,yada kendin hamur mayala,uzunlamasına hamuru aç,içine malzemesini koy,yalnız turbo fırın olması lazım,yoksa kupkuru katı olur,

Toplam 4 beğeni

Selami 3 yıl önce

Fırına çatlamaya kaseyle su koyarsan kurumaz.

Toplam 1 Beğeni