Kör tadım nedir, kör tadım nasıl yapılır? MasterChef kör tadım

Bütün dünya mutfaklarında sıklıkla kullanılan ve bir tadım tekniği olan kör tadım ürünlerin görüntüsü olmadan sadece lezzetine ve kokusuna bakılarak gerçekleştirilen tadım örneğidir. Peki kör tadım nasıl yapılır. Kör tadım yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir. Ayrıntılar haberimizde:

Son dönemlerde TV8'de yayınlanan ve herkes tarafından çok sevilen Masterchef yarışmasında gündeme gelen kör tadım internette birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Masterchef yarışmasında duymaya başladığımız teknikler arasında olan kör tadım bütün dünyada bilinen ve sıklıkla uygulanan bir tadım tekniğidir. Kör tadımın mantığının arkasında, yiyeceklerin ve içeceklerin görüntüsünün ve yapan kişiye dair önceden herhangi bir bilginin olmaması gerekir. Eğer önceden yemeği yapan hakkında bilgi edinilirse tadım yapılan yiyeceğe dair algının değişeceği mantığı yer alıyor. Peki kör tadım tekniği nasıl yapılır? İşte yanıtlar:

Kör tadım nedir, nasıl yaplır

Kör tadım nedir, nasıl yaplır

KÖR TADIM TEKNİĞİ NASIL YAPILIR?

Yemeklerle ilgili yapılan birçok araştırma da normalde "kalitesiz" ya da "lezzetsiz" bulunan yiyeceklerin, daha "kaliteli" ya da "lezzetli" bilinen yiyeceklerin ambalajına koyularak servis sunulduğunda lezzet algısında farklılık oluştuğu görülmüştür.

Bu yüzden bütün dünyada birçok önemli üründe değerlendirme yapılırken kör tadım uygulaması sıklıkla yapılmaktadır. Yemek yarışmalarında haksızlık olmasın diye de uygulanan tadım tekniği yarışmacılar için önemli ölçüde eşit olmalarını sağlıyor.

Tadan kişiler önlerine gelen ürünün üretenini ya da hazırlayanını bilmeden tadım yaparak daha doğru ve eşit tutumlar sergilenmesi sağlanıyor. Ayrıca ürünlerin servisinde birebir aynı gereçler kullanılarak gerçekleştirmeye özen gösterilmektedir.

Aynı zamanda bazen renk, kesim tekniği vb. ayırt edici özelliklerin de fark edilmemesi için tadım yapacak olan kişinin gözleri de bağlanıyor.

Kör tadım testi peynirden, gazlı içeceklere, kahveden zeytinyağına birçok farklı ürünlerde uygulanmaktadır.

İronik ne demek? TDK sözlüğüne göre İronik nedir ve nerelerde kullanılır

İLİŞKİLİ HABER

İronik ne demek? TDK sözlüğüne göre İronik nedir ve nerelerde kullanılır
Elektrikli ocak mı gazlı ocak mı tercih edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Elektrikli ocak mı gazlı ocak mı tercih edilmeli?
Melki yemeği nasıl yapılır? Çanakkale'nin meşhur Melki yemeği tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Melki yemeği nasıl yapılır? Çanakkale'nin meşhur Melki yemeği tarifi
Yumurtalı tiken nasıl yapılır? Şevketi bostan nasıl pişirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Yumurtalı tiken nasıl yapılır? Şevketi bostan nasıl pişirilir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0