Motto ne demek, motto kelimesi ne için kullanılır? TDK'ya göre motto kelimesini anlamı nedir?

Günlük hayatta çok sık kullanılan kelimeler arasında yer alan motto kelimesi son dönemlerde birçok vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı. Birçok kişiden duyduğumuz motto, son zamanların en popüler kelimesi oldu. Peki, motto ne demek? Tdk'ya göre motto ne anlama geliyor? Motto kelimesini anlamı nedir İşte motto kelimesi hakkında merak edilen her şey:

Motto kelimesinin kökeni Yunancadır. Motto kelimesi dilimize Fransızca'dan giren bir kelimedir. Motto, Yunanca metaphora kelimesinden gelmektedir. Son dönemde birçok kişi tarafından kullanılan motto kelimesi bir şeyin başka bir benzerliği olan başka bir şeye benzetile durumuna olarak adlandırılmaktadır. Herkesin dilinden düşürmediği motto kelimesini ne demek? TDK'ya göre motto kelimesi ne anlama gelir. İşte yanıtlar:

Motto ne demek,

Motto ne demek,

MOTTO NE DEMEK? TDK'YE GÖRE ANLAMI

Günlük olarak çok sık kullanılan kelimeler arasında olan motto kelimesi İtalyanca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. Motto kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüklerinde yer almaktadır. TDK'ye göre motto kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Özdeyiş, slogan

TDK

TDK

Metafor kelimesi mecaz anlamına gelmektedir. Bir şeyin başka bir benzerliği olan başka bir şeye benzetilmesi durumudur. Bu sebeple mecaz anlatım metafor olarak isimlendirilir. Aktarma ve taşıma anlamına gelen metaphora kelimesinden gelmektedir.  Metafor edebi çalışmalardaki mecaz anlatımdır. Bir şeyi anlatırken bir yerden alınan bir benzetme olayıdır. Genel olarak bir durum açıklanır iken güzelliği ile bilinen başka bir şeye atıfta bulunmak metafor anlamına gelmektedir. Metafor yapılan bir anlatımı güçlendirir. Ayrıca sanatsal değerler de katmaktadır. 

Fiyatı dudak uçuklatıyor: "En büyük" elmas satıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Fiyatı dudak uçuklatıyor: "En büyük" elmas satıldı!
Sihirli Annem'de rol aldığı neredeyse hiç bilinmeyen isimler

İLİŞKİLİ HABER

Sihirli Annem'de rol aldığı neredeyse hiç bilinmeyen isimler
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0