Bob Marley püskülü bere nasıl yapılır? Derya Baykal büzgülü ve püsküllü Bob Marley Bere yapımı

Kış mevsiminde soğuk havalara karşı koruyan örgü berelerde bu yılın modası olan bob marley şapkasının nasıl yapıldığını anlatacağız. Son dönemlerde trend olan Bob Marley beresini istediğiniz renk ve büyüklükte yapabilirsiniz. Şapkanın yapımı kolay, aynı zamanda çok güzel duruyor. Derya Baykal'ın anlatımıyla Bob Marley püsküllü bere nasıl yapılır tüm detaylarıyla haberimizin içeriğinde:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Soğuk havalarda dışarı çıkarken en çok kullandığımız aksesuarlardan biri berelerdir. Birçok farklı model ve renkte çeşitleri bulunan bereler tığla örüldüğü gibi şişle de örülen birçok model bulunuyor. Son dönemlerde çok beğenilen ve klasikleşmiş Bob marley beresini örmek isterseniz dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Piyasada birbirinden farklı oldukça çok bere modeli bulunsa da hem tarzı hem de rahatlığı bakımından erkekler tarafından özellikle Bob Marley beresi tercih ediliyor. Bob Marley beresi yapılışı bakımından çok zor değil, bu nedenle satın almak yerine kendiniz örmeyi deneyebilirsiniz. Peki Bob Marley beresi nasıl örülür? Derya Baykal anlatımıyla en kolay Bob Marley bere yapımı:

En kolay erkek atkısı nasıl örülür? Adım adım erkek atkısı yapımı...İLİŞKİLİ HABEREn kolay erkek atkısı nasıl örülür? Adım adım erkek atkısı yapımı...

Bob marley örgü bere nasıl yapılır

Bob marley örgü bere nasıl yapılır

BOB MARLEY ŞAPKASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

- İstediğini renklerde örgü ip

- Şiş

YAPILIŞI:

- Öncelikle doğru renklerde ipleri almak gerek tabii.

- Bol yapıda bir bere olduğu için daha da bollaşma ihtimalini göz önüne alarak ilmek sayımızı fazla almamalıyız.

- 65 – 75 ilmek ile başlayıp 15 sıra boyunca lastik örün.

- Lastiği bir ters bir düz örme yöntemi ile ya da iki ters iki düz örme yöntemi ile örebilirsiniz.

- Lastik bittikten sonra bere bitene kadar bir sıra ters bir sıra düz olacak şekilde örmeye devam edin.

- Her 15 sırada bir kere düz bir örgüye geldiğinizde renginizi değiştirin.

Bob marley örgü bere yapmanın püf noktaları

Bob marley örgü bere yapmanın püf noktaları

- Bob Marley beresinin arka kısmının bol bir şekilde durması için ilmek arttırmamız gerek.

- Her 5 sırada bir ilmek arttırarak 100 oluncaya dek 2’ şer olarak ilmek arttırın.

- İlmek sayısı 100’ü aştığında arttırma işlemini bırakın ve lastik hariç toplam olarak 15’ erli 5 rengi bitirip 6. Renge geldiğinizde 10. Sırayı örüp 11. Sırada düzeni 3 ilmek düz, bir kere dola, iki ilmeği birlikte çek işlemini sıra bitene kadar tekrarlayın.

- İstediğiniz uzunluğa gelene kadar kalan sıralara normal bir şekilde devam edin ardından 11. Sıradan berenizin ucunun püsküllerini dikebilirsiniz.

derya baykal örgü yapımı

derya baykal örgü yapımı

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0