Onanmak ne demek? TDK'ya göre Onanmak kelimesi anlamı

Günlük konuşma dilinde bazen duyduğumuz onanmak kelimesinin anlamı son dönemlerde birçok kişi tarafından merak edilmeye başladı. Genelde hukuk dilinde kullanılan Onanmak kelimesi anlamı nedir, onanma nerelerde kullanılır? İşte onanmak kelimesine dair tüm merak edilenler:

Yılardan beri dilimize yerleşmiş olan onanmak kelimesi günlük dilde ve sıkça kullandığımız sosyal medyada karşımıza çıkmaktadır. Onanmak kelimesi dilimize Arapça'dan yerleşmiştir. Onanmak kelimesinin TDK'ya göre birçok anlamı bulunuyor. Onanmak kelimesi tek başına kullanılmakla birlikte cümle içerisinde kullanılan bir kelimedir. Onanmak kelimesi hukuk okuyanları en çok aşina olduğu kelimelerden biridir. Peki Onanmak ne demek, TDK'ya göre onanmak kelimesinin anlamları neler? İşte yanıtlar:

Onanma ne demek

Onanma ne demek

ONANMAK NE DEMEK?

Onanmak kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre onanmak kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Onama işine konu olmak

- Onun teklifi toplantıda onandı

ONAMA KARARI NE DEMEK?

Bir ceza davasında yapılan yargılama sonucu verilen karara karşılık temyiz merci olan Yargıtay onama yönünde karar verebilecektir. Onama kararı yerel mahkemenin veya istinaf mahkemesinin vermiş olduğu kararın hukuka aykırı olmadığını ve yerinde bir karar olduğunu belirtmesidir. Yargıtayın onama kararı vermesi halinde karar kesinleşmiş demektir. 

Ucuza uçak bileti nasıl alınır? Türk Hava Yolları uçak bileti kampanyaları

İLİŞKİLİ HABER

Ucuza uçak bileti nasıl alınır? Türk Hava Yolları uçak bileti kampanyaları
Bakırda Türkiye'nin tek kadın kalaycısı Rojda Akar başarısıyla ilham oluyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bakırda Türkiye'nin tek kadın kalaycısı Rojda Akar başarısıyla ilham oluyor!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0