Pırasa nasıl saklanır? Kışlık pırasa saklama! Çiğ pırasa nasıl saklanır Buzlukta pırasa saklama

Her mevsim tüketilen ve faydaları saymakla bitmeyen pırasa en taze olarak kış mevsiminde tüketilmesi önerilir. Kış mevsiminde taze olarak sofralara gelen pırasayı yaz mevsiminde tüketmek çocuklarınıza çorba ve yemek yapmak için dondurucuda saklayabilirsiniz. Peki, pırasa nasıl saklanır, pırasayı dondurucuda saklamanın püf noktaları nelerdir. Detaylar haberimizde:

Kış aylarında pazarlarda sıklıkla gördüğümüz pırasa insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Sebzeler arasında en uzun yapraklara sahip olan pırasa Romalılar zamanında keşfedilmiştir. Yeşil soğana benzerliğiyle bilinen pırasa soğan ve sarımsak ile aynı familyadan geliyor. Pırasa potasyum, kalsiyum, fosfor ve C vitamini bakımından zengin bir besindir. Pırasanın içeriğinde yer alan "lactucarium" maddesi uyku sorunlarına iyi geliyor. Ayrıca kemik sağlığına iyi geldiği gibi diyet listelerinin de en vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Yaz mevsiminde taze olarak bulamayacağınız pırasayı kış mevsiminde taze satın alıp yemeklere kullanmak için dondurucuda saklayabilirsiniz. Pırasayı dondurucuya koyarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Uzun süre saklayabileceğiniz sebzelerden olan pırasa nasıl saklanır, pırasa saklamanı püf noktaları nelerdir? İşte yanıtlar:

Pırasanın faydaları nelerdir? Yemeklerden sonra bir tabak pırasa yediğinizde uyku sırasında...İLİŞKİLİ HABERPırasanın faydaları nelerdir? Yemeklerden sonra bir tabak pırasa yediğinizde uyku sırasında...

pırasa nasıl saklanır

pırasa nasıl saklanır

PIRASA NASIL SAKLANIR?

Beslenmenize pırasayı eklemeye karar verdiyseniz ilk olarak dikkat etmeniz gereken şeylerden biri pırasa ile pişireceğiniz yemeklere göre en uygun yöntemi seçmeniz gerektiğidir.

PIRASAYI 3 FARKLI YÖNTEMLE SAKLAYABİLİRSİNİZ. BUNLAR:

İlk yöntem: Pırasayı çiğden buzluğa koyma

Pırasayı saklama yöntemleri

Pırasayı saklama yöntemleri

  • Pırasayı çiğden koymaya karar verdiyseniz satın aldıktan sonra güzelce ayıklayın.
  • Ayıkladıktan sonra kirlerden tamamen arındırmak istiyorsanız bir süre sirkeli ya da karbonatlı suda bekletin.
  • Ardından hangi yemeği yapacaksanız ona uygun olarak hazırlamanız gerekir. İsterseniz yuvarlak veya uzun olacak şekilde dilimleyebilirsiniz.
  • Dilimledikten sonra büyük bir tepsinin içine yağlı kağıt koyun.

kışlık pırasa saklama

kışlık pırasa saklama

  • Pırasa dilimlerini aralıklı olacak şeklide tepsiye yerleştirin. Tepsiye yerleştikten sonra  direk tepsiyi buzluğa atıp yaklaşık 1 saat dolapta bekletin.
  • Dondurduğunuz pırasaları dolaptan alın ve buzdolabı poşetin içine doldurun. Donmuş pırasaları buzdolabı poşetlerine yerleştirdikten sonra ağızlarını sıkıca kapatın.
  • Poşetlerin içine yemeğe koyacağınız şeklide koyarsanız sizin için kolaylık olur. Daha sonra üzerlerine yaptığınız tarihi not etikten sonra direk dondurucuya yerleştirin.

2. yöntem: Pırasayı şoklayarak (blanch etme ) yöntemiyle dondurucuda saklama

Pırasayı şoklayarak saklama

Pırasayı şoklayarak saklama

- Son dönemlerde sebzelerin vitaminlerinin kaybolmaması için tercih edilen bu yöntemde pırasaların tadını kaybetmemesi için şoklayarak saklamaktır. Bu yöntemde yapacağınız iş pırasaları ayıklayıp güzelce temizlemektir.

- Yapacağınız yemek türünü düşünüp dilerseniz yuvarlak bir şekilde doğrayabilirsiniz.

- Doğrama işlemi sırasında bir tencereye bir miktar su koyup kaynatın. Pırasaları dilimledikten sonra içi buzlu su dolu bir kap hazırlayın.

- Ardından geniş bir süzgecin içine pırasaları koyun.

çiğ pırasa nasıl saklanır

çiğ pırasa nasıl saklanır

- Tel süzgecin içinde olacak şeklide pırasaları kaynayan suyun içine koyun. Pırasaları yaklaşık 3 dakika içinde bırakın.

- 3 dakika biter bitmez hemen buzlu suyun içine pırasaları koyun. Burada pırasaları 2 dakika bekletebilirsiniz.

- Daha sonra pırasaları çıkarıp suyunun süzülmesi için temiz bir bezin üzerine koyun.

- İyice süzülen pırasaları buzdolabı poşetinin içine yerleştirip dondurucuya atabilirsiniz.

3. yöntem: Pırasayı haşlayarak buzluğa koyma

Pırasayı haşlayarak saklama

Pırasayı haşlayarak saklama

  • Bu son yöntemde pırasayı dondurucuda saklamak için öncelikle pırasaları temizleyip kullanacağınız şekilde dilimleyin ve doğrudan kaynayan suyun içine atıp haşlayın.
  • Daha sonra pırasaları haşlanmış sudan çıkarıp yine temiz bir bez ya da kağıt havlular yardımıyla kurulayın.
  • Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra poşetlere pay edip üzerine tarih yazıp dondurucuya atabilirsiniz.

PIRASAYI DONDURUCUDA SAKLARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Pırasayı saklarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Pırasayı haşlayarak saklarsanız 3-4 ay içinde, çiğden saklarsanız 5-6 ay içinde, şoklayarak saklarsanız ise 7-8 ay içinde tüketmeniz gerekiyor.

Peditus şurup ne işe yarar? Peditus şurup nasıl kullanılır? Peditus şurup 2024 fiyatı

İLİŞKİLİ HABER

Peditus şurup ne işe yarar? Peditus şurup nasıl kullanılır? Peditus şurup 2024 fiyatı
Tarım Bakanlığı'ndan tüketiciyi yanıltan etiketlere yasak! Margarinde 'lezzet' ve 'keyf'e yasak

İLİŞKİLİ HABER

Tarım Bakanlığı'ndan tüketiciyi yanıltan etiketlere yasak! Margarinde 'lezzet' ve 'keyf'e yasak
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0