Turşu kavanozunun kokusu nasıl gider? Turşu kavanozundaki kötü koku nasıl kolayca geçer

Kış mevsimini vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan turşular bozulmaması için kavanozlarda muhafaza ediliyor. Kavanozlarda koyulan turşular genellikle bittikten sonra kokmaya başlar. Kavanozlarda çıkan rahatsız edici kokuyu yok etmek ister misiniz? Turşu kavanozunun kokusu nasıl gider? İşte yanıtlar:

Ülkemizde çok sevilen ev yapımı turşuları kurarken geçen sene kullandığınız kavanozları kullanabilirsiniz. Ancak belirli bir süre bekletilen kavanozlar kokmaya başlar. Turşu kavanozlarında kötü koku sinmesi özellikle sirke, meyve / sebze ve kaya tuzu bir araya geldiğinde ortaya çıkan kimyasal tepkimeden kaynaklanıyor. Bundan dolayı kavanozlarda çok ağır bir koku oluşuyor. Bu ağır koku kavanozları bulaşık deterjanıyla yıkadığınızda bile çıkmıyor. Bu yüzden kavanozlarda oluşan kokulara giderebileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor. Evinizde uygulayabileceğiniz bazı püf noktalarla bu kokuları gidermek mümkün. Peki Turşu kavanozunun kokusu nasıl gider, turşu kavanozundaki kötü koku nasıl kolayca geçer?

Turşu kavanozlarındaki koku nasıl giderilir

Turşu kavanozlarındaki koku nasıl giderilir

TURŞU KAVANOZLARIN KOKUSU NASIL GİDER?

Aşama 1:

Bir bulaşık kabını ılık suyla doldurun ve sabunlu bir çözelti yapmak için bir miktar bulaşık deterjanı ekleyin. Boş turşu kavanozunu sabunlu suya yerleştirin ve kokuya katkıda bulunabilecek turşu suyu kalıntılarını gidermek için fırçalayın.

Turşu kavanozunun kokusu nasıl geçer?

Turşu kavanozunun kokusu nasıl geçer?

Aşama 2:

Kavanozu ılık suyla durulayın ve temiz bir havluyla kurulayın.

Aşama 3:

Kavanozun birkaç gün dışarıda güneşte veya güneş alan bir pencerede durmasını sağlayın.

turşu kavanozları nasıl yıkanır

turşu kavanozları nasıl yıkanır

Aşama 4:

Yarıya kadar dolana kadar turşu kavanozuna beyaz sirke dökün. Kavanozun geri kalanını doldurmak için de su ekleyin. Turşu kokusunu emmesi için sirke ve su solüsyonunun gece boyunda turşu kavanozunda kalmasına izin verin.

Cam kavanozlar nasıl dezenfekte edilir? Kavanozları dezenfekte etme yöntemleri...İLİŞKİLİ HABERCam kavanozlar nasıl dezenfekte edilir? Kavanozları dezenfekte etme yöntemleri...

kavanozlar bulaşık makinesinde yıkanır mı

kavanozlar bulaşık makinesinde yıkanır mı

Aşama 5:

Ertesi sabah turşu kavanozunu lavaboya boşaltın. Kavanozun içini ve dışını mutfak havlusuyla kurulayın. Ardından cam kavanozun tamamen kurumasını bekleyin.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0