Alazlamak nedir, Alazlamak nasıl yapılır? Mutfakta pişirme tekniklerinden alazlamak ne demek?

Yemek pişirmenin göründüğü kadar kolay olmadığını deneyen bilir. Hele bazı yemekler özel pişirme yöntemleri ve zorlu metotlar gerektirebilir. Masterchef'te duymaya başladığımız mutfak terimleri arasına giren alazlama nasıl yapılır, alazlama nedir? Mtfakta pişirme tekniklerinden olan alazlamak hakkında tüm merak edilenler:

Her anlamda olduğu gibi yemek anlamında da kültürümüz büyük ve geniş alanlara sahiptir. Atalarımızın yokluk dönemlerinde yaptığı yemeklerden daha modernize yemeklere kadar birçok farklı tarif bulunuyor. Geçmiş dönemde kullanılan birçok farklı mutfak terimi günümüze kadar gelmiş ve şimdilerde kullanılmaya devam ediyor. Daha çok yöresel bölgelerde unutulmayan bu terimlerden alazlamak mutfak terimi şimdilerde şefler tarafından eti ateşten geçirmek olarak duyuyoruz. Alazlamak fiili eti ateşten geçirmek anlamını taşıyor. Alazlamak bazı sebzeler için de yapılsa da çoğunlukla et için kullanılıyor. Peki alazlamak nedir, alazlamak nasıl yapılır?

Mantolama tekniği nedir? Yemekte mantolama tekniği nasıl yapılır? Et mantolama tarifi!İLİŞKİLİ HABERMantolama tekniği nedir? Yemekte mantolama tekniği nasıl yapılır? Et mantolama tarifi!

Alazlanmak ne demek

Alazlanmak ne demek

PEKİ ALAZLAMAK NE DEMEK?

- Alazlama; bir gıdanın (sebze, et vb.) ateşte hafifçe tutulması, alevden geçirilmesi işlemi olarak adlandırılır.

Örnek verecek olursak tavuğu temizleyip, tüylerini yolup, alazlama işleminden geçirdikten sonra yıkayıp pişirilme işleminin yapılmasıdır.

Etin bir yüzü hafifçe ateşin üstünde tutulur ve böylece alazlanmış olur.

Alazlamak nasıl yapılır

Alazlamak nasıl yapılır

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0