Debit kart nedir, ne işe yarar? Debit kart nerelerde kullanılır

Debit kart kişinin bankada bulunan sahip olduğu parayı çekmesine yarayan kart olarak bilinir. Debit kart aynı zamanda maaş kartı, banka kartı ve hesap kartı olarak da adlandırılır. Son dönemlerde internet alışverişinde nasıl kullanıldığı merak edilen debit kart nedir, ne işe yarar? Debit kart nerelerde kullanılır? İşte yanıtlar:

Son dönemlerde birçok vatandaş tarafından merak edilen debit kart internet alışverişlerinde de büyük kolaylık sağlıyor. Debit kart; hesap kartı, maaş kartı veya banka kartı olarak adlandırılıyor. Debit kart bankada bulunan paranızı dilediğiniz gibi kullanmanızı sağlayan ve geri ödeme zorunluluğu bulunmayan karttır. Debit kartta ne kadar paranız bulunuyorsa onun içinden harcar para yoksa da çekim yapmaz. Kredi kartından farklı olarak alışveriş kolaylığı sağlayan debit kart, kişilerin kendi banka hesaplarında bulunan mevcut paralarını harcamaya ya da çekme işlemlerini gerçekleştirmeyi sağlar. Depit kartı dilediğiniz bankadan temin edebilirsiniz. Genelde yanında nakit para taşımak istemeyen kişiler tarafından çok tercih ediliyor. Peki debit kart  nedir, ne işe yarar, Debit kartın kullanım alanları nelerdir? Debit kartla internetten alışveriş nasıl yapılır? Debit kart hakkında tüm merak edilenler:

Depit kart nedir

Depit kart nedir

DEBİT KART NEDİR?

Debit kart alışveriş yapmak için kullanılan bir kart olarak bilinir. Kredi kartı gibi geri ödeme koşulu olmayan bir karttır. Çünkü debit kart eğer hesabınızda para varsa çeker para yoksa çekmez. Kişilerin banka hesaplarındaki paraları harcamaları ya da çekmelerine yarar. Depit kart ile internet üzerinden de alışveriş yapmanız mümkün. Kullanımı çok kolay olan bu kartı pratiktir. Nakit taşımak yerine sadece bu kart taşınarak her türlü satın alma işlemleri halledilebilir.

debit kart nasıl alınır

debit kart nasıl alınır

DEBİT KART KULLANIMI

Debit kart, kredi kartından farklı olarak kendi paranı harcamaya yönelik olduğu için, tüketiciler ne kadar paraya sahipse o kadar harcama yapar.

Debit kart ile internetten alışveriş yapmak da mümkün. Daha önce kredi kartı dışında alışverişe izin vermeyen birçok siteye, banka kartı/debit kart ile alışveriş yapma seçeneği de geldi.

Depit kartla internetten alışveriş

Depit kartla internetten alışveriş

DEBİT KART İLE İNTERNET ALIŞVERİŞİ

Debit kart ile internetten alışveriş yapabilmek için yapmanız için sırasıyla bu işlemleri yapmanız gerekir:

- Depit yani banka kartı üzerindeki 16 haneli kart numarası girmeniz gerekir.

- Kart numarasını girdikten sonra gönder butonuna tıklayın sonrasında sistem kart bilgilerini kontrol etmeye işlemini yapmaya başlar.

Depit kart kullanım kolaylığı

Depit kart kullanım kolaylığı

- Kontrol ettikten sonra banka kartının kayıtlı olduğu telefon numarasına tek kullanımlık bir alışveriş şifresi  SMS olarak gönderilir.

- Telefonunuza gönderdikleri bu şifreyi 180 saniye içerisinde ekrana girmeniz gerekir ve böylece alışveriş işlemini tamamlanmış olur.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0