AFK nedir? Oyunda AFK ne demek, açılımı ne anlama gelir?

AFK internette en çok oyun oynayan kişiler tarafından kullanılan online oyunlarla birlikte tanınan bir kelimedir. İnternet dünyasına yeni giren kişiler tarafından anlamı merak edilen AFK kelimesinin açılımı internette çok araştırılıyor. Peki, AFK nedir ve ne anlama geliyor? İşte, AFK'nın anlamı ve açılımı hakkında merak edilenler:

İngilizce bir kelime olan Away From Keyboard'un kısaltması olan AFK, özellikle bilgisayar da aktif olan gençlerin sıklıkla kullandığı kelimeler arasında yer alıyor. Metin2, Knight Online, League of Legends gibi dünyaca ünlü online oyunlarla beraber birçok farklı oyunlar ortaya çıktı. Oyunların artması online oyuncu sayısını da arttırdığı görünüyor. Oyun dünyasında oyuncular kendi aralarında bazı kelimeler ve kısaltmalar da ortaya çıkararak online oyunlar daha eğlenceli hale getiriyor. AFK kelimesi de bu kelimelerden biri oldu. O halde AFK ne demek? AFK açılımı ne anlama gelir? İşte detaylar…

AFK ne demek

AFK ne demek

AFK NE DEMEK?

AFK bir durum bildirisi olarak tanımlanıyor. Genel olarak bilgisayar başında değil anlamına taşıyor. Oyuncu uzun süre bilgisayar başında olmadığı zaman karşısındaki oyuncuya bu ifadeyi kullanır. Bunu daha iyi anlayabilmeniz için WhatsApp'ta yer alan durum bilgilendirmesi gibidir. Müsait değil, meşgul gibi anlamları ifade eder.

AFK açılımı nedir

AFK açılımı nedir

AFK'NIN AÇILIMI NE DEMEK?

Türkçe'ye 'Bilgisayar Başında Değil' ya da 'Klavye Başında Değil' anlamlarıyla geçen Away From Keyboard kelimesi, birçok kullanıcı tarafından İngilizce halinin kısaltmasıyla AFK olarak kullanılıyor.  AFK genel olarak bir durum bildirimi olarak sık bir şekilde kullanılan bilgisayar başında değil, olarak geçer. Uzun süreli bilgisayar başında bulunulmayan durumların karşıdaki oyuncuya bildirilmesi için kullanılıyor.

Away from keyboard ne demek

Away from keyboard ne demek

Türkiye'nin ilk yerli oyunu Rise Online World! Rise Online World çıkış tarihi ve konusu

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'nin ilk yerli oyunu Rise Online World! Rise Online World çıkış tarihi ve konusu
Üç aylar için en güzel mesajlar

İLİŞKİLİ HABER

Üç aylar için en güzel mesajlar
Sahte kolonya nasıl anlaşılır? Kolonyanın sahte olduğunu anlamanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Sahte kolonya nasıl anlaşılır? Kolonyanın sahte olduğunu anlamanın yolları
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0