Tırtıklı bıçaklar nasıl bilenir? Ekmek bıçaklarını bilemenin yolları

Mutfaklarda yemek yaparken en çok kullanılan araç gereçlerden biri bıçaktır. Yemek doğrarken zamanla körelen bıçakları bilemek gerekir. Son zamanlarda oldukça tercih edilen ve kullanışlı bıçaklardan biri olan tırtıklı bıçakları bilerken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Özellikle ekmek keserken kullanılan tırtıklı bıçaklar nasıl bilenir? İşte evde ekmek bıçaklarını bilemenin yollarını sizlerle paylaşacağız.

Evde kadınların en çok muzdarip olduğu şeylerden biri kesmeyen bıçaklardır. Mutfakta her şeyde çok kullanılan bıçaklar zamanla kesmemeye başlar ve bir şeyi keserken büyük problem çıkarır. Körelen bıçaklar yemek yaparken zaman kaybına yol açar. Mutfaklarda kullanılan bıçakların körelmesinin en büyük sebebi kesme tahtalarıdır. Eğer bıçaklar bulaşık makinesinde yıkanıyorsa çok çabuk körelir. Ayrıca, bıçakları çekmeceye birden atmak ya da konserve açma gibi kullanılmaması gereken yerlerde çok fazla kullanılıyorsa hem sivri uçları bozulur hem de bıçak keskinliği gider ve körelir. Eğer mutfakta sürekli aynı bıçağı kullanıyorsanız da, bir süre sonra bıçağın ucunda körelme meydana gelebilir. Körelen tırtıklı bıçaklarla eğer meyve soyarsanız soyarken zorlanır ve şekillerini bozabilirsiniz. Bu yüzden evde en çok kullanılan bıçaklardan olan tırtıklı bıçaklarınız bileyebilirsiniz. İşte evde tırtıklı bıçakları bilemek için uygulayabileceğiniz yöntemler:

Bıçak nasıl bilenir? Evde kolay bıçak bileme yöntemleriİLİŞKİLİ HABERBıçak nasıl bilenir? Evde kolay bıçak bileme yöntemleri

TIRTIKLI BIÇAK NASIL BİLENİR?

Tırtıklı bıçak nasıl bilenir

Tırtıklı bıçak nasıl bilenir

Eğer bıçağınız kaliteli ve bilindik bir markadan alınmışsa oraya götürüp yaptırabilirsiniz. Genelde böyle ünlü firmalar ücretsiz bileme hizmeti sunar.

Eğer normal yerden aldıysanız ve keskinleştirmek istiyorsanız sokak aralarında ya da çarşı içlerinde bulunan profesyonel bileyicilere götürüp keskinleştirilmesini isteyebilirsiniz. 

Bıçaklar nasıl bilenir

Bıçaklar nasıl bilenir

Evde tırtıklı bıçaklarınız bilemek isterseniz de kolayca yapabilirsiniz. Öncelikle tırtıklı bıçaklarınızı keskinleştirmek diğer bıçaklardan biraz daha farklıdır. Tamamen farklı bir şekilde bilenen tırtıklı bıçakları bilerken tırtıkların her birinin içini ayrı ayrı bilemeniz gerekiyor. Bu püf noktası çok önemlidir.

Tırtıklı bıçakları evde bilemek için mutlaka evde bir masatınızın olması gerekir. Öncelikle bu masatın tırtıkların arasına girebilecek kalınlıkta olmasına dikkat edin.

Tırtıklı bıçağı bilemin püf noktaları

Tırtıklı bıçağı bilemin püf noktaları

Bıçağın her bir tırtığın içini 4-5 kez biledikten sonra bir sonraki tırtığa geçin. Bıçaklarda yaklaşık 30'a yakın tırtık olduğundan  bu işlem biraz uzun sürebilir. Ama sonuç mükemmel ve kalıcı olacağı için zahmetten çok keyifle yapılabilir.

Eğer bıçağınız çok kalitesiz ise o zaman keskinliğini kaybettiğinde işe yaramaz bir hale gelir. Bu bıçakları bilemek yerine direk yenisiyle değiştirebilirsiniz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0