Hangi şeker hangi tarifte kullanılır? Tatlılarınızı bir üst seviyeye taşıyacak ipuçları

Pastadan, kurabiyeye, kekten şerbetli tatlılara kadar tatlı tariflerinin olmazsa olmaz ana maddesi şekerdir. Şeker, yapılan bütün tatlı kurabiye tariflerini lezzetlendirip muhteşem görsel şölen sunuyor. Tariflerde genelde beyaz şeker kullanılsa da bazı tariflere göre pudra şekeri, esmer şeker gibi farklı çeşitler de kullanılıyor. Peki, hangi şeker hangi tarifte kullanılır, Tatlı yaparken hangi şeker kullanılır?

Hemen hemen her evde sofraların vazgeçilmezi tatlılardır. Tatlılar, küçük büyük herkesin tükettiği 5 çaylarının olmazsa olmazı ve altın günlerinin şahane lezzetleridir. Gelecek misafirlerinizin bayıldığı tarifleri hazırlarken içine koyacağımız şeker hangi çeşit olduğu önemlidir. Şefler, yapılan tariflere göre esmer şeker, pudra şekeri ya da beyaz şeker eklemeniz gerektiğini belirtiyor. Örneğin bazı tariflerde mutlaka pudra şekeri daha çok yakışırken beyaz şeker de şerbetli tatlıların olmazsa olmazıdır. Bu yüzden şekeri doğru kullandığınız takdirde muhteşem farklar yapmanız mümkün. İşte şeker çeşitlerini nerede kullanmanız gerektiğine dair bazı ipuçları sizlerle:

Sütlaç yaparken içine nişasta konmalı mı, konmamalı mı? Püf noktalarıyla sütlaç nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERSütlaç yaparken içine nişasta konmalı mı, konmamalı mı? Püf noktalarıyla sütlaç nasıl yapılır?

Hangi şeker hangi tatlıda kullanılır

Hangi şeker hangi tatlıda kullanılır

HANGİ ŞEKER HANGİ TARİFTE KULLANILIR?

Beyaz şeker

Beyaz şeker hangi tatlılarda kullanılır

Beyaz şeker hangi tatlılarda kullanılır

Şeker çoğunlukla yiyeceklerde kullanılan, tatlı, çözünür karbonhidratların genel tanımıdır. Beyaz şekerin tamamı sakarozdan oluşur. Beyaz şeker diğer şekerler arasında en rafine olanı olarak bilinir. Beyaz şeker, şeker pancarı, hurma veya şeker kamışından elde ediliyor. Hemen her tatlıda kullanılan beyaz şeker özellikle keklerde, şerbetli tatlılarda, kremalı ve diğer tatlılarda kullanılır.

Pudra şekeri

Pasta süslemelerinde pudra şekeri

Pasta süslemelerinde pudra şekeri

Pudra şekeri toz görünüme sahiptir. Pudra şekeri beyaz şekerin incecik öğütülmesinden elde ediliyor. Mutfakta bu şekeri daha çok, beze veya kurabiye tariflerinde kullanılıyor. Tariflere farklı bir lezzet katıyor. Tadının yanı sıra tatlı tariflerinin görünümünü güzelleştiriyor. Özellikle pasta ve kurabiye süslemelerinde sıklıkla kullanılıyor.

Şeker kamışı

Şeker kamışı

Şeker kamışı

Şeker kamışı içinde birazcık da olsa pekmez bulunur. Bu yüzden şeker kamışı konulduğu hamur işi tariflerde vanilya tadı vererek lezzetlendirir. Son dönemlerde tatlıları ekstradan tatlandığı için çok popüler hale geldi. Özellikle tart tariflerini ve krep tariflerini hazırladıktan sonra onların üzerine serperek lezzetlendirebilirsiniz. Tartların daha gevrek olmasını sağlayabilirsiniz.

Esmer şeker

Esmer şeker nerelerde kullanılır

Esmer şeker nerelerde kullanılır

Son dönemlerde trend olan özellikle beyaz şekere rakip olarak gösterilen esmer şeker, rengi itibariyle beyaz şekere göre daha koyudur. Esmer şekerin tadı belirgindir, ağır gelebilir. Tariflerde kullanırken mutlaka tarif ölçülerine uymak gerekir. Fazla konulduğu takdirde biraz acılık yapabilir. Aynı zamanda kahverengi olduğundan pasta ve tatlılarınızın görünümünü değiştirebilir. Esmer şekerde dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de beyaz şekerle karıştırılarak kullanılması gerektiğidir.

Sahine tatlısı nasıl yapılır? Peygamber Efendimizin sevdiği tatlı tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Sahine tatlısı nasıl yapılır? Peygamber Efendimizin sevdiği tatlı tarifi
En hızlı yağ yaktıran bitki çayları neler? En etkili yağ yakan 7 bitki çayı!

İLİŞKİLİ HABER

En hızlı yağ yaktıran bitki çayları neler? En etkili yağ yakan 7 bitki çayı!
Şifa bulmak isteyenler akın ediyor: Pamukkale değil Bursa!

İLİŞKİLİ HABER

Şifa bulmak isteyenler akın ediyor: Pamukkale değil Bursa!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Erkan. 2 yıl önce

Çay şekersiz. İçin

ÜLKÜCÜ 3 yıl önce

En tatlı zehir şeker.

Toplam 1 beğeni

ardaağca çikolata 2 yıl önce

eeeeeeeeeeeeeee

Toplam 0 Beğeni