İhtida nedir? İhtida töreni ne demek? İhtida TDK sözlük anlamı

Son günlerde sıkça duymaya başladığımız ihtida kelimesinin İslam'da karşılığı nedir? Dilimize Arapça'dan gelen ihtida kelimesi doğruyu bulmak yol göstermek anlamlarında kullanılır. İhtida kelimesinin anlamını ilk defa duyanlar ne anlama geldiğini öğrenmek için internetten araştırma yapıyor. Peki İhtida nedir, ihtida töreni ne demek? İşte İhtida TDK sözlük anlamı

İhtida kelimesi dilimize Arapça'dan gelmiş ve yıllardır günlük hayatın içerisinde kullanılıyor.  İhtida sözlükte “doğru yolu bulmak; yol göstermek” mânalarına geliyor. Yani gerçeğe ulaşmak, doğru yolu bulmak” anlamlarında kullanılıyor. İhtida kelimesi terim olarak inançsız iken veya başka bir dine mensupken İslâm dinini benimsemeyi ifade eder. İhtida eden kimseye mühtedî adı verilir. İşte ihtida kelimesinin TDK’ya göre doğru anlamı ve ihtida kelimesine dair merak edilenler…

İhtida ne demek

İhtida ne demek

İHTİDA NE DEMEK, NEDİR? TDK'YE GÖRE ANLAMI

Din değiştirme olayı Batı dillerinde “conversion” olarak geçer. Din değiştiren kimseye de “convert” denir. İhtidâ sadece İslâm’a girişi tanımlarken “conversion” daha geniş bir alanı içine alır. Mensubu bulunduğu dinin kendisine yüklediği mükellefiyetleri yerine getirmeyen bir kimsenin dine yaklaşması, kendisini “inançsız” olarak niteleyen kişinin kendi toplumunun dinî kurallarını kabul edip dindar hale gelmesi veya bir dini reddederek başka bir dine inanması “conversion” ile karşılanır. Yani Türkçe karşılığı olarak TDK'ye göre, ihtida kelimesi başka bir dinden çıkıp Müslüman olma anlamına geliyor.

İhtida töreni nedir

İhtida töreni nedir

İHTİDA TÖRENİ NEDİR?

İhtida töreni, Müslüman olacak olan başka bir dine mensup kişilerin Kelime-i Şehadet getirerek Müftülük makamında yapılacak olan din değiştirme merasimi olarak bilinir.

İhtida tdk anlamı

İhtida tdk anlamı

Doğu Ekspresi nedir, nasıl gidilir? Doğu Ekspresi ücreti 2021

İLİŞKİLİ HABER

Doğu Ekspresi nedir, nasıl gidilir? Doğu Ekspresi ücreti 2021
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0