Tavuk nasıl bağlanır? Tavuk bağlama teknikleri

Davet yemeklerinin olmazsa olmazları arasında yer alan, nar gibi kızarmış bütün bir tavukla misafirlerinizi hayran bırakabilirsiniz. Bir tavuğun bağlanması lezzet anlamında çok önemli bir adımdır. Peki evde sevdiklerinize hazırlayacağınız yemeklerden biri olan tavuk nasıl bağlanır? Tavuk ya da hindi iple bağlama tekniklerini sizlerle paylaşıyor olacağız. Detaylar haberimizde:

İnsan sağlığına birçok faydası olan tavuk tam bir protein deposudur. Mutfaklarda birçok farklı yemeği yapılan tavuğun yöreden yöreye değişen pişirme tekniği bulunuyor.  Sağlıklı beslenme açısından çok önemli bir kaynak olan tavuğu bütün olarak pişirmek isterseniz buna göre hazırlamanız gerekir. Tavuğu bağlayarak bir çeşit kafesleme tekniği olan bu yöntemle ortaya misafirlerinize muhteşem bir lezzet sunabilirsiniz. Tavuğu mutfak ipi ile sıkıca bağlamak, böylece kanatlar ve bacaklar vücuda yakın durması anlamına gelir. Bu, tavuğu daha kompakt hale getirerek eşit şekilde pişmesine yardımcı olur. Bir tavuğu kafeslemek, aynı zamanda kanat uçlarının ve butların yanmasını önlemeye yardımcı olur ve servis ettiğinizde pişmiş tavuğun daha çekici görünmesini sağlar. İşte tavuğu bağlamanın bazı püf noktaları:

TAVUK İPLE NASIL BAĞLANIR?

Tavuğu yıkayın. Tavuğun hem içini hem de dışını güzelce temizleyip sudan geçirin. Ardından bir peçete yardımıyla biraz kurulayın. Kuruladıktan sonra bir tepsinin içine yerleştirin.

Tavuğu ikiye bölünmüş soğan, limon veya portakal gibi biraz narenciye ve baharatlar koyarak doldurabilirsiniz. Bunu tavuğu bağlamaya başlamadan önce yapmanız gerekecek çünkü bacaklar geri bağlandıktan sonra içeri hiçbir şey koyamazsanız. 

 tavuk nasıl bağlanır

tavuk nasıl bağlanır

Tavuğun kanatları tavuğun arkasına gelecek şekilde arkasına koyup sokun. Mutfakta kullandığınız biraz kalın ve yanmayacak bir ip hazırlayın.

Daha sonra bağlama işlemine geçmek için tavuğun arka kısmını kendinize doğru çevirin. Tavuğun arkasını ve butlarının ucunu alarak orta kısımda küçük bir düğüm atın. Ardından bütün kenarlarından ipi geçirin, sonrasında tavuğu çevirip kanatlarının da altında ipi dolayarak tekrardan orta kısmında bir düğüm atın.

 tavuk bağlamanın püf noktaları

tavuk bağlamanın püf noktaları

Son olarak tavuğu tekrardan çevirip kanatların altında bir düğüm daha atarak bağlama işlemini bitirin. Bu işlemi yaparken ipi çok sıkmamaya özen gösterin. 

 tavuk iple nasıl bağlanır

tavuk iple nasıl bağlanır

Böylelikle tavuğunuzu bir bütün halinde eşit şekilde pişirebilir ve ip izi çıkmasını engelleyebilirsiniz.

Son olarak tavuğa sos hazırlayıp fırına atabilirsiniz. Ortaya muhteşem bir lezzet çıktığına şahit olacaksınız. 

bütün tavuk nasıl pişirilir

bütün tavuk nasıl pişirilir

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0