Balen nedir ve ne işe yarar? Balenli ne demek Balenli sütyen ve balenli korse ne anlama gelir?

Son dönemde kadınlar tarafından en çok merak edilen ve internette araştırılan konulardan biri balen ne demek oldu. Genelde kadın çamaşırlarında kullanılan balen birçok avantaj sağlamaktadır. Peki balen nedir ne işe yarar? Balenli ne anlama gelir? Balen hakkında tüm merak edilenleri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Sütyen seçimi kolay gibi görünse de aslında oldukça dikkat isteyen önemli bir iştir. Her ne kadar göğüs ölçünüzü bilseniz de sütyen kalıplarının değişken olması seçmekte zorlayıcı olabiliyor. Özellikle son dönemlerde meme sağlığına dikkat edilmesi gerekirken sütyen seçerken en uygun olanı almak çok önemlidir. İnternette kadınlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri sütyen balenli mi, balensiz mi? sorusu oldu. Uzmanlara göre her ne kadar kendinizi balensiz bir sütyenle daha rahat hissediyor olsanız da göğüs şekliniz yani anatominiz için balenli sütyen tercihi daha doğrudur. Kadın iç giyim bu dönemde birçok farklı çeşitte kadınların beğenisine sunuluyor. Son günlerde tasarlanan birçok sütyen ve korse de balenli ya da balensiz çeşitleri bulunuyor. Balen denilen malzeme kadınların işlerini kolaylaştırmaktadır.

Sahte isot nasıl anlaşılır? Sahte isotu anlamanın püf noktaları İsottaki hileye dikkat!İLİŞKİLİ HABERSahte isot nasıl anlaşılır? Sahte isotu anlamanın püf noktaları İsottaki hileye dikkat!

Balen ne demek

Balen ne demek

BALEN NE DEMEK

Balen sütyenlerde bir çeşit destektir. Kadınlara özel sütyen ve korse gibi malzemeler balen içerebilir. Balen sütyen ve korselerin altını çevreleyerek daha dik bir görünüm ortaya çıkarır. Toplu kumaş sayesinde de sütyenin ya da korsenin vücuda zarar vermesini engeller. İşte bunu sağlayan yarım daire şeklindeki demir ya da plastik çubuklara balen olarak adlandırılıyor. 

BALENLİ SÜTYEN VE BALENLİ KORSE NE ANLAMA GELİR?

Balenli iç çamaşırları pek çok avantaja sahiptir. Tabi ki de balen başlı başına bazı avantajları kadınlara sağlamaktadır. Kadınlarda göğüs ve karın bölgesi en çok desteğe ihtiyaç duyan bölgedir. Bu bakımdan sütyenler ve korseler balenli olarak üretimi yapılıyor. Göğüslerin daha toplu ve dik kalması için balenler kullanılan balenler aynı şekilde karnın daha fit bir görünüme sahip olması için korseler de de balen kullanılmaktadır. 

balenli sütyen ne demek

balenli sütyen ne demek

BALENLİ SÜTYEN NASIL YIKANIR?

Özellikle balenli sütyenlerin daha uzun ömürlü olmalarını istiyorsanız her zaman elde yıkamanız daha doğru olur. Eğer çamaşır makinesine atacaksanız da mutlaka en düşük sıcaklıkta yıkamanız tavsiye edilir. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0