Elektrik çiçeği nedir? Elektrik çiçeği ne işe yarar? Elektrik çiçeğinin bilinmeyen özellikleri

Elektrik çiçeği küçük sarı, çilek görüntüsüyle son dönemde oldukça popüler hale gelmiştir. Yenilebilir çiçekler arasında yer alan elektrik çiçeği sağladığı faydalar internette merak konusu oldu. Peki elektrik çiçeği nedir, ne işe yarar? Elektrik çiçeğinin faydaları nelerdir? İşte cevaplar:

Elektrik çiçeği bahçenize renkli ve farklı dokusuyla çok yönlü bir bitkidir. Uzun sapların üzerine yerleştirilen kompakt ponpon şeklindeki çiçek başları yavaş yavaş uzar ve üstteki kırmızı kısmı koruyarak sararır. Elektrik çiçeğinin yapraklar koyu yeşil renkte olup gövdeleri, yaprak sapları ve damarları koyu yeşil, bronz-mor tonları vardır. Elektrik çiçeğini ister bahçede isterseniz de saksıda yetiştirebilirsiniz. Ayrıca elektrik çiçeği çok çabuk çoğalabilen ve yetiştirilmesi en kolay bitkiler arasında yer alıyor. Güzel sarı ve kırmızı koni şeklindeki çiçekler ve yapraklar Ekinezya çiçeğine benzer özellikleri bulunuyor. Elektrik çiçeği bağışıklık sistemini güçlendirmek sindirimi iyileştirmek ve mide bulantısına yardımcı olmak için de kullanılmaktadır. Elektrik çiçeği hakkında tüm merak edilenler:

Elektrik çiçeği nedir

Elektrik çiçeği nedir

ELEKTRİK ÇİÇEĞİ NEDİR?

Elektrik çiçeği yenilebilir çiçekler arasında yer alıyor. Bu çiçekten küçük bir parça yediğinizde ağzınızda kayaların parçalandığını hissedersiniz. Birkaç saniye sonra dilinizde ve dudaklarınıza elektrik çarpıyormuş gibi bir karıncalanma hissedersiniz ve sonra boğazınızda bir serinleme hissi oluşur. Elektrik çiçeği Hindistan'da diş eti ve diş problemlerinin tedavisi için kullanılmaktadır. 

Kalanşo çiçeği nasıl bakılır? Kalanşo çiçeği nasıl çoğaltılır?İLİŞKİLİ HABERKalanşo çiçeği nasıl bakılır? Kalanşo çiçeği nasıl çoğaltılır?

Elektrik çiçeği faydaları

Elektrik çiçeği faydaları

ELEKTRİK ÇİÇEĞİ NASIL YETİŞTİRİLİR?

Elektrik çiçeği ilkbaharın sonlarında veya yazın başlarında ekilmeye başlanır. Bitki olgunlaşana kadar düzenli olarak sulamanız gerekiyor. Güneşte büyütülebilen elektrik çiçeği gölge olan yerde koyulduğunda daha az sulama ihtiyacı duyar.

Benjamin çiçeği bakımı nasıl yapılır? Benjamin (Ficus) çoğaltma ve sulama yöntemleri...İLİŞKİLİ HABERBenjamin çiçeği bakımı nasıl yapılır? Benjamin (Ficus) çoğaltma ve sulama yöntemleri...

Elektrik çiçeği kullanım alanları

Elektrik çiçeği kullanım alanları

ELETRİK ÇİÇEĞİ KULLANIM ALANLARI

- Elektrik çiçeği, mutfakta salatalarda, soslarda, çorbalarda kullanılır. Ayrıca kokteyl garnitürü olarak da kullanılmaktadır.

Diş ağrısı tedavisinde anti-enflamatuar, antibakteriyel özelliğinden dolayı etkilidir. Artan tükürük akışını uyarır ve sonuç olarak sindirimi teşvik eder.

Bitkinin tamamı (kök, gövde, yaprak ve çiçek) tıbbi olarak aktiftir. Kurutulmuş bitki, özellikle kurutulmuş çiçek tomurcukları, hasattan sonra bir yıla kadar "tazeliğini" korur.
Elektrik çiçeği aynı zamanda kozmetikte de kullanılmaktadır.  Bitkinin kas gevşetici etkileri sayesinde özünün, doğal bir 'botoks' etkisine sahip olduğunu iddia edilmektedir. Bu yüzden en etkili yüz kremleri olarak piyasaya sürülmektedir.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0